Ανακοίνωση της παράταξης "Μύκονος Επόμενη Ημέρα"

"Η παρανομία γκρεμίζει τη νομιμότητα στην Φάμπρικα"

  • Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2017 - 09:30

Είχαμε επισημάνει ότι η περιβόητη σκάλα της Φάμπρικας περιβάλλεται από θεσμικό, εξωθεσμικό και κυρίως ΔΗΜΟΤΙΚΟ πέπλο προστασίας.

Είναι το δημοτικό καθεστωτικό πέπλο προστασίας που επιτρέπει να πραγματοποιεί αυθαίρετες κατασκευές στο δημόσιο και κοινόχρηστο χώρο.

Είναι το καθεστωτικό πέπλο προστασίας του δήμου, που επιτρέπει αμέσως μια εβδομάδα μετά την δημοσιοποίηση του θέματος, να εκτελούνται εργασίες ολοκλήρωσης και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου προς ωφέλεια συγκεκριμένης επιχείρησης.

Είναι το καθεστωτικό πέπλο προστασίας του δήμου που προσδίδει ασύλληπτο ΘΡΑΣΟΣ. Είναι το καθεστωτικό πέπλο προστασίας του δήμου που έχει οδηγήσει στον θρίαμβο της αυθαιρεσίας στο νησί. Είναι ακριβώς αυτό καθεστωτικό πέπλο προστασίας του δήμου που σήμερα γκρεμίζει την νόμιμη κατασκευασμένη σκάλα παράλληλη προς το κτίσμα για να αναδυθεί η ΑΛΛΗ η ωραία, η παράνομη, η αυθαίρετη, η κάθετη, η βολική και σύγχρονη.

Αυτονόητο είναι , ότι καμία απάντηση δεν πήραμε από την πλευρά του δήμου, αναφορικά με τα ερωτήματα που θέσαμε σχετικά με την σκάλα «φάντασμα». Ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιανού ιδιοκτησία είναι , ποιος την κατασκεύασε, με τίνος τη δαπάνη, ποια η χρήση, ποιος θα είναι ο κλειδοκράτορας .

Όσο για άδειες να μην μιλήσουμε αφού η μοναδική απόφαση που υπάρχει είναι η 10/2017 Της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με ΑΔΑ 60Λ8ΩΚΚ-7ΣΑΑ σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε η επισκευή και συντήρηση της παλιάς σκάλας. Με λίγα λόγια στις 24-2-2017, αποφασίστηκε να επισκευαστεί και στις 25-5-2017 «κάποιοι» την γκρέμισαν!!

Αδιανόητα είναι τόσο η σύνταξη έκθεσης αυτοψίας όσο και η επιβολή προστίμων από τις υπηρεσίες του Δήμου.
Θλιβερές διαπιστώσεις για τον δήμαρχο και τους αυλικούς του η ανικανότητα, ο αυταρχισμός, η αδιαφάνεια, η καταστρατήγηση της νομιμότητας, τα ρουσφέτια,η ψηφοθηρία, η υποκρισία, η διγλωσσία, η η εκδικητικότητα εναντίον των πολιτικών αντιπάλων, η περιφρόνηση του πολίτη και μια ασυδοσία που διαρκώς μεγαλώνει και απλώνεται.

Δεν βιώνουμε αυτήν την περίοδο για το νησί, μια συμφορά, δοκιμασία, κάποια απλή αυθαιρεσία ζούμε ένα συντελεσμένο κακούργημα. Oσοι περισσότεροι πολίτες το συνειδητοποιούν τόσο θα αυξηθούν οι πιθανότητες να γεννηθεί η ελπίδα.