Επιστολή του Δήμου Κιμώλου στην ΕΡΤ

"Ώρα να ρίξετε μια ματιά στην ξεχασμένη Κίμωλο"

  • Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2017 - 13:12

Το ζήτημα της τηλεοπτικής κάλυψης στο νησί της Κιμώλου έθιξε σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Βεντούρης.

"Εδώ και χρόνια η Κίμωλος, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα μόνη της στο θέμα της τηλεοπτικής κάλυψης. Δυστυχώς, η εποχή της DGA δν έλυσε τα χρονίζοντα προβλήματα του τηλεοπτικού σήματος στο νησί μας.

Από τότε που ξεκίνησε η ψηφιακή εκπομπή από την περιοχή του Προφήτη Ηλία στη Μήλο ένα μέρος του Χωριού μας βλέπει ψηφιακά από εκεί, ένα ελάχιστο τμήμα κάνει λήψη από Πάρο και το μεγαλύτερο μέρος του Χωριού μας, κάνει λήψη από το "κέντρο εκπομπής" στο Μπιζάνι δηλαδή από τους Δημοτικούς Αναλογικούς Αναμεταδότες.

Νομίζουμε ότι είναι ώρα να "ρίξετε" μια ματιά και στην ξεχασμένη από την ΕΡΤ Κίμωλο. Άλλωστε η Κίμωλος έχει προσφέρει γη και ύδρω στην ΕΡΤ, κτίζοντας το 2000 τον οικισμό, στήνοντας τον ιστό, διορθώνοντας τις βλάβες στους αναλογικούς αναμεταδότες και τοποθετώντας δορυφορική κεραία για τη λήψη του σήματος κ.λ.π.

Ζητάμε λοιπόν σε πρώτη φάση τη διάθεση τουλάχιστον δύο αναλογικών αναμεταδοτών και τριών δεκτών έτσι ώστε να διορθωθύν κατά το ελάχιστο τα "κακώς" κείμενα.

Έχουμε μιλήσει τηλεφωνικώς με τυς κ.κ. Κατωπόδι Σπύρο, Τζουβελέκη Μιχάλη από τα Δίκτυα καθώς επίσης και με τον κ. Χατζηδέλη όπου τους έχουμε εκθέσει τα προβλήματά μας.

Έως ότου λοιπόν καταφέρουμε να κάνουμε το σήμα μας ψηφιακό, κατόπιν συνεννόησης μαζί σας, αιτούμαστε τη χορηγία των ανωτέρω αναφερομένων υλικά και φυσικά την επίσκεψη τεχνικών σας για να εκτιμήσουν από κοντά τη σημερινή κατάσταση.

Νομίζουμε ότι οι φορολογούμενοι Κιμωλιάτες οι οποίοι σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ πληρώνουν ΕΡΤ, πρ΄πει να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης με τους υπόλοιπους πολίτες.

Ευελπιστώντας στη γρήγορη ανταπόκρισή σας προς επίλυση του θέματος είμαι στη διάθεσή σας για πρόσθετες διευκρινίσεις".