Η Δημοτική Αρχή Φολεγάνδρου περί των οικονομικών του Δήμου

  • Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2017 - 14:07

Προς ενημέρωση των δημοτών της Φολεγάνδρου επειδή προσπαθεί, δυστυχώς για την ίδια, η μειοψηφία να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο για ακόμη μια φορά διαδίδοντας ότι ο Δήμος μας έχει πολλά ανείσπρακτα, μέσα στην οικονομική κρίση την οποία ζούμε, καλό θα ήταν να δούμε την οικονομική κατάσταση και άλλων δήμων των Κυκλάδων στην υφιστάμενη συγκυρία.

Ο Προϋπολογισμός του Δήμου αλλά και οι τριμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις οι οποίες εγκρίνονται από την Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι στη διάθεση όλων εφ όσων αυτές αναρτώνται στη διαύγεια.

Ο μικρός και νέος Δήμος Φολεγάνδρου αγωνίζεται και επιβιώνει. Είναι δε πολιτική της δημοτικής αρχής να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που δίνει η νομοθεσία, ώστε ο δημότης μέσα στην οικονομική κρίση την οποία βιώνουμε, όλοι όσοι βλέπουμε ξεκάθαρα τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, να ανταπεξέλθει στις όποιες οικονομικές απαιτήσεις ή οφειλές έχει και αυτή την πολιτική θα ακολουθήσουμε, σε συνδυασμό πάντα με την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου μας για το 2017 έχει φθάσει για πρώτη φορά στο ποσό των 1.128.764,66 ευρώ και τα ανείσπρακτα είναι στο ποσό των 654.313,08 ευρώ (βεβαιωμένες οφειλές:725.144,29 ευρώ και εισπραχθέν ποσό:70.831,21 ευρώ), όταν σε διπλανούς μας δήμους τα ποσά αυτά ξεπερνούν το εκατομμύριο, φυσικά με άλλη οργάνωση και πολλαπλάσιο προσωπικό.

Ο Δήμος Φολεγάνδρου δεν έχει παραιτηθεί από την είσπραξη του υπολοίπου των οφειλών των δημοτών. Αποστέλλει συχνά ειδοποιήσεις προς όλους έτσι ώστε να καταβάλλουν ή να κάνουν διακανονισμό των χρεών τους.

Δεν φέρνουμε συγκριτικά στοιχεία ώστε να ακολουθήσουμε τα όποια παραδείγματα, είναι δείγμα και απόδειξη όμως της σημερινής οικονομικής κατάστασης που έχει έλθει η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα η τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Δήμος μας προσπαθεί και εφαρμόζει τη νομοθεσία στην οικονομική διαχείριση και αυτό θα κάνει, στηρίζοντας πάντα την ελληνική και τοπική κοινωνία.

Θα συνεχίσουμε την πολιτική μας, καθώς όλες μας οι πράξεις μέχρι σήμερα, παρά τις όποιες προσφυγές της μειοψηφίας, έχουν κριθεί σύννομες και έχουν εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και τον Επίτροπο Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η Φολέγανδρος, ένα νησί που έχει στηριχθεί στον ποιοτικό τουρισμό διατηρώντας την παράδοση, συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος στη ζήτηση λόγω των συνολικών προσπαθειών που γίνονται.