Δήμος Πάρου

Γερμανοί δημοσιογράφοι και bloggers στην Πάρο

  • Δευτέρα, 19 Ιουνίου, 2017 - 14:15

Ο Δήμος Πάρου συνεχίζοντας την άοκνη προσπάθεια για προώθηση, ανάδειξη και καθιέρωση του νησιού ως τουριστικό προορισμό στις προτιμήσεις των διεθνών αγορών, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη γνωριμίας στο νησί μας της Γερμανίδας blogger κ. Mareen Schauder και της συνεργάτιδάς της, του Γερμανού δημοσιογράφου κ. Horst Schwatz, της Γερμανίδας δημοσιογράφου και βιντεοπαραγωγού κ. Maria Mentel και του Βρετανού δημοσιογράφου κ. John Malathronas.

Το διάστημα 12-14 Ιουνίου 2017 ο Δήμος Πάρου φιλοξένησε την έγκριτη Γερμανίδα travel blogger κ.  Mareen Schauder (www.misseverywhere.com) στο πλαίσιο του προγράμματος “Blog Trotters Travel in Balance” (www.discovergreece.com/blogtrottersgr) το οποίο υλοποιείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και την Marketing Greece.

Η κ. Schauder είναι μια έγκριτη luxury & lifestyle oriented blogger, η οποία σύμφωνα με το περιοδικό Forbes συγκαταλέγεται στις 6 κορυφαίες ταξιδιωτικές φωτογράφους του Instagram για το 2017 (https://www.forbes.com/sites/bishopjordan/2017/01/28/best-female-travel-photographers-followers-instagram-2017/#719e2e3514fb).

Ενδεικτικά τα στοιχεία επισκεψιμότητας της είναι:  

 

Facebook audience: 107.000

Instagram audience: 322.000

Blog reader: 75.000 per month

 Στη συνέχεια, ο Δήμος Πάρου σε συνεργασία με τον ΕΟΤ διοργάνωσε ένα “επετειακό ταξίδι επιστροφής στην Πάρο” για τον Γερμανό δημοσιογράφο κ. Horst Schwatz. Ο κ. Schwarz επισκέφθηκε ξανά ύστερα από 53 χρόνια το νησί συνοδευόμενος αυτή τη φορά από την δημοσιογράφο και βιντεοπαραγωγό κ. Maria Mentel.

Ο κύριος Schwatz εκτός από ταξιδιωτικός δημοσιογράφος με πολυετή πείρα και εξειδίκευση στους ελληνικούς προορισμούς, είναι και συνιδιοκτήτης του Γραφείου Τύπου-Redaktionsbüro “Schwartz” με έμφαση στον τουριστικό τύπο και τις δημόσιες σχέσεις.

Τέλος ο Δήμος Πάρου πραγματοποίησε την φιλοξενία του Βρετανού δημοσιογράφου κ. John Malathronas. O κ. Malathronas επισκέφθηκε την Πάρο με σκοπό τον εμπλουτισμό και τη δημιουργία νέου αφιερώματος για το νησί, σχετικά με το τουριστικό «προϊόν» (υπηρεσίες, δραστηριότητες, νέες προσθήκες, events κλπ) στο διεθνώς αναγνωρισμένο ταξιδιωτικό οδηγό Rough Guides που προσεγγίζει τον ταξιδιώτη με ειδικά ενδιαφέροντα ηλικίας 35-55 ετών, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον 80.000 ταξιδιωτών σε Μ. Βρετανία και Ευρώπη γενικότερα.

Ο Δήμος Πάρου και η Επιτροπή Τουρισμού και Ανάπτυξης ευχαριστούν θερμά το ξενοδοχείο “Mr. & Mrs. White”για την φιλοξενία δύο δημοσιογράφων, τις εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων “Karent” και “Smart Rental” για την διάθεση αυτοκινήτου για την μετακίνηση τους στο νησί, τα εστιατόρια «Μπαρμπαρόσσα», «Τσιτσάνης», «Μελτέμι» και «Μουράγιο» για την προσφορά ενός γεύματος, τον παραδοσιακό φούρνο Αγκαιριάς για την προσφορά τοπικών προϊόντων και ιδιαίτερα τις κυρίες Άννα Πολυκανδριώτη και Αλεξάνδρα Μπαρμπαρή για την πολύτιμη βοήθειά τους.