Νέες «περιπέτειες», σχετικά με την παροχή νερού στις περιοχές Πλάκα, Πλάκες και Τρυπητή, αντιμετωπίζει ο Δήμος Μήλου, στην αρχή της τουριστικής περιόδου

Ανησυχία για την ποιότητα νερού

Μνήμες από το περσινό καλοκαίρι και ως εκ τούτου αντιδράσεις, από μερίδα πολιτών προκαλεί, στην αρχή της τουριστικής περιόδου, πρόβλημα που έχει προκύψει με την ποιότητα του νερού, στην ευρύτερη περιοχή της Πλάκας στο Δήμο Μήλου.

Απαντήσεις από το Δήμο Μήλου, σχετικά με την ποιότητα του νερού, εδώ και αρκετές εβδομάδες, στην περιοχή της Πλάκας, ζητά ο πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής. Για το ζήτημα είχε υπάρξει αναφορά εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, με το Δήμαρχο να σημειώνει, πως η Τεχνική Υπηρεσία, έχει ενημερωθεί και έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Παρ’ όλα αυτά, περίπου 10 ημέρες αργότερα και με την τουριστική κίνηση να αυξάνεται, οι ανησυχίες των τοπικών φορέων, έχουν ενταθεί.

«Η υγεία μας είναι αδιαπραγμάτευτη»

Σε σχετική ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλακών Μήλου «Πλακιώτικη Ένωση», αναφέρεται, πως «ανταποκρινόμενοι στις ερωτήσεις και την πίεση των κατοίκων των Πλακών απευθυνόμαστε δημόσια  στο Δήμο Μήλου για το πρόβλημα που έχει προκύψει εδώ και εβδομάδες για την ποιότητα του νερού της ύδρευσης . Το νερό βγαίνει κατακόκκινο στα χωριά που υδρεύονται από την δεξαμενή του Κάστρου, δηλαδή την Πλάκα, τις Πλάκες και την Τρυπητή. Ζητούμε από τον Δήμο Μήλου:

-              Άμεση, δημόσια ενημέρωση για τις αιτίες του φαινομένου, αλλά και τις δυνατότητες χρήσης, χωρίς κινδύνους, αυτού του νερού από τους δημότες.

-              Τις ενέργειες που έχει προβεί και θα προβεί άμεσα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Το πληρώνουμε στο Δήμο στα πλαίσια μιας ανταποδοτικής υπηρεσίας. Το δικαίωμα μας σε καθαρό και επαρκές νερό συνιστά και την αντίστοιχη υποχρέωση του Δήμου. Η υγεία μας είναι αδιαπραγμάτευτη».

Υπό διερεύνηση από τις αρχές του μήνα

Το πρόβλημα της ποιότητας του νερού στις συγκεκριμένες περιοχές ήταν γνωστό ήδη από την αρχή του μήνα, καθώς κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου, ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Μικέλης, είχε απευθύνει το εξής ερώτημα προς τη δημοτική αρχή: «Θα ήθελα να ρωτήσω, διότι έχει θορυβηθεί πολύς κόσμος, αν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση, για το θέμα του νερού, το οποίο κατεβαίνει πάρα πολύ κίτρινο, τις τελευταίες περίπου 10 ημέρες».

Σε απάντηση προς τον κ. Μικέλη, ο Δήμαρχος Μήλου, κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, είχε προτείνει η ενημέρωση για τα ζητήματα του νερού και όχι μόνο να γίνεται κατευθείαν μέσα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, «η οποία είναι αρμόδια και υπεύθυνη να ενημερώνει με τον καλύτερο τρόπο».

Ωστόσο, προχωρώντας σε μία πολιτικού τύπου απάντηση, ο Δήμαρχος επεσήμανε, ότι «εδώ και 150 χρόνια δεν έχει γίνει κανένα έργο, προκειμένου να εξυπηρετήσει την Πλάκα. Για την Πλάκα γίνεται ένα έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε, από τη δεξαμενή, που φτιάξαμε στο ύψος του γηπέδου, μέχρι επάνω, ενώ υπάρχει ένα ακόμη έργο, το οποίο βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης, από τα βαρέλια του Αγίου Ιωάννη, προκειμένου να λυθεί μια και δια παντός το πρόβλημα, όπως ακριβώς ετέθη και έγιναν οι σχετικές μελέτες».

Όπως υπογράμμισε, «αρχικά, είχαμε ζητήσει να μπουν πλαστικές σωλήνες. Η Αρχαιολογική Υπηρεσία όρισε, ότι πρέπει να μπουν άλλου τύπου σωλήνες. Πιθανόν – δεν το γνωρίζω, το εικάζω, έχοντας υπόψιν τι είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια – οι σωλήνες οι σιδερένιες να βγάζουν αυτή τη στιγμή από μέσα, αυτό το οποίο είχε μαζευτεί. Από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτό, η Τεχνική Υπηρεσία, σε συνεργασία με την υπηρεσία του Δήμου, που έχει αρμοδιότητα ο κ. Κώστας Νίνος, πήραν δείγματα, τα οποία θα στείλουμε, για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά και να εντοπίσουμε πού ακριβώς βρίσκεται το θέμα».

Τέλος, ο Δήμαρχος είχε υποστηρίξει τότε, πως «η όδευση του νερού στην Πλάκα, γίνεται πλέον από καινούριες σωλήνες. Ολοκαίνουριο δίκτυο, ολοκαίνουριο έργο. Κατά τη δική μου άποψη, δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Ωστόσο, επειδή απηύθυνα ερώτημα προς την Τεχνική Υπηρεσία και ενημερώθηκα, ότι δεν μας άφησαν να βάλουμε αυτό που είχαμε αποφασίσει, αλλά έπρεπε να βάλουμε κάτι άλλο, θεωρώ, ότι το πρόβλημα βρίσκεται εκεί».

Ετικέτες: