Προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και των λιμενικών εγκαταστάσεων

  • Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2017 - 14:04

Ύστερα από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Μυκόνου, ο νέος επιβατικός σταθμός του νησιού, εξοπλίζεται με ένα εκ των πλέον σύγχρονων μηχανημάτων επιθεώρησης ακτίνων Χ.

Η τεχνολογία αιχμής που αποκτά ο Δήμος Μυκόνου, χρησιμοποιείται με επιτυχία, σε εγκαταστάσεις ''υψηλού κινδύνου'' και όχι μόνο, όπως κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες, λιμάνια, αεροδρόμια,  δικαστήρια και σχολεία.

Στόχος είναι η πάταξη του λαθρεμπορίου, αλλά και η αποτροπή κάθε είδους έκνομης ενέργειας που ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων και των επισκεπτών της Μυκόνου, όπως το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών, όπλων και εκρηκτικών υλών.

Μάλιστα, ολοκληρώθηκαν ήδη, τόσο η εγκατάσταση του μηχανήματος επιθεώρησης Ακτίνων Χ όσο και η εκπαίδευση του προσωπικού ασφαλείας, καθώς και η μεταφορά των δύο μαγνητικών πυλών που διέθετε το ΔΛΤΜ, στο φυλάκιο ελέγχου του Νέου Λιμένα Τούρλου.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, δήλωσε σχετικά:

''Επενδύουμε στην ανάπτυξη της Λιμενικής Υποδομής του νησιού, προς όφελος του τόπου.

Πρωταρχικός στόχος μας είναι η ασφάλεια των επιβατών, μέσω λεπτομερών ελέγχων που θα πραγματοποιούνται με το νέο υπερσύγχρονο μηχάνημα ακτίνων Χ.

Θωρακίζουμε τη Μύκονο και στέλνουμε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι το νησί μας ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας από τους πλέον δημοφιλείς και συνάμα ασφαλείς προορισμούς παγκοσμίως.''