Συνέντευξη Κ. Κουκά σε ξένα ΜΜΕ

  • Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 13 Σεπ. 2017 - 7:44

Συνέντευξη που θα προβληθεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου, παραχώρησε ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, σχετικά με τη Δήλο, έναν από τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης.
Ο κ. Κουκάς αναφέρθηκε στον ιστορικό ρόλο που διαδραμάτισε η Δήλος κατά την αρχαιότητα, αλλά και στους ιδιαίτερους δεσμούς της Μυκόνου με το ιερό νησί των Κυκλάδων, το οποίο όπως είναι γνωστό, υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Μυκόνου.
Τόνισε επίσης, ότι κάθε χρόνο, επισκέπτονται τη Δήλο περισσότεροι από 100.000 τουρίστες, ενώ το νησί ανακυρήχθηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 1990.
Σχετικά με την παραγωγή του αφιερώματος, πρόκειται για μια συλλογή 10 ντοκιμαντέρ, διάρκειας 52 λεπτών έκαστο, με θέμα «Θησαυροί της Ευρώπης», στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται και η Δήλος.
Η σειρά των ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Fox και στα γαλλικά τηλεοπτικά δίκτυα VOYAGES και TV5 Monde, αλλά και στο National Geographic.

Σκοπός του ντοκιμαντέρ είναι να παρουσιάσει τον πολιτισμικό και φυσικό πλούτο των Κυκλάδων, μέσα από πέντε θεματικές ενότητες (πορτραίτα κατοίκων, φύση κτλ).