Εκπροσώπηση της Πάρου στο Φεστιβάλ του "Τσελεμεντέ"

  • Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου, 2017 - 12:13

Ο Δήμος Πάρου συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στο 11ο Φεστιβάλ Κυκλαδίτικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», το οποίο έλαβε χώρα στην Σίφνο κατά το διάστημα 8-10 Σεπτεμβρίου 2017.

Τον Δήμο Πάρου εκπροσώπησαν η Αντιδήμαρχος κ. Δώρα Σαρρή-Παπακυρίλλου και τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Νάουσας κυρίες Ιωάννα Μαλάμου, Άννα Βαβανού, Μαρία Πουλίου και Μαρία Καμπούρη, οι οποίες παρουσίασαν και μαγείρεψαν παραδοσιακή πετιμεζόπιτα. Παράλληλα έγινε και παρουσίαση των παραδοσιακών τυριών της Πάρου.

Η πετιμεζόπιτα μαζί με τα υπόλοιπα προϊόντα που προσέφεραν τα μέλη της παριανής αποστολής στους παρευρισκομένους απέσπασαν τις καλύτερες εντυπώσεις και κριτικές από όσους τα δοκίμασαν.

Στην αποστολή του Δήμου Πάρου συμμετείχαν και μέλη του Χορευτικού Ομίλου Νάουσας που με το χορό και τη μουσική ξεσήκωσαν μελωδικά ντόπιους και επισκέπτες.

Ο Δήμος Πάρου ευχαριστεί θερμά, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου, τη μελισσοκομική μονάδα «Εκ Πακτίας», τους Γιώργο και Μανώλη Μωραΐτη, τις αρτοποιίες «Παραδοσιακός Φούρνος Αγκαιριάς», «Ραγκούσης» και «Αλιπράντης», το ζαχαροπλαστείο «Χαμηλοθώρης» και την ζυθοποιία «56 Νησιά» για την προσφορά προϊόντων.

Τέλος, ο Δήμος Πάρου ευχαριστεί τον Δήμο Σίφνου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου για την πρόσκληση, τη διοργάνωση και τη φιλοξενία.