Διευκρινίσεις του Δημάρχου Μυκόνου σχετικά με αναληθείς αναφορές από μέσα ενημέρωσης για την κατάσταση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο νησί

“Καταβάλλουμε εντατικές προσπάθειες για τους αναπληρωτές”

“Κανένας εκπαιδευτικός δεν κοιμάται σε παραλία” δηλώνει κατηγορηματικά ο Κ. Κουκάς

Σε δημόσια διάψευση των αναφορών που έγιναν από μέσα ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο νησί της Μυκόνου προχωρά ο Δήμαρχός της, Κωνσταντίνος Κουκάς, τονίζοντας κατηγορηματικά πως, ούτε ένας εξ αυτών δεν κοιμάται στην παραλία όπως χαρακτηριστικά υποστηρίχθηκε.

Ο ίδιος με λιτή ανακοίνωσή του τοποθετεί τα πράγματα στη σωστή διάστασή τους για την περίπτωση των αναπληρωτών στο νησί της Μυκόνου, καθιστώντας σαφές πως από την πλευρά του ο Δήμος καταβάλλει εντατικές προσπάθειες για την επίλυση του σοβαρού θέματος που έχει προκύψει με τα υψηλά κόστη διαμονής.

Η “Κοινή Γνώμη” πραγματοποίησε αναφορά στο θέμα, θίγοντας το σχετικό ζήτημα για την περίπτωση της Σαντορίνης όπως αυτό έγινε ευρέως γνωστό και κρίνει απαραίτητη την παρούσα επισήμανση, ώστε να μην αφήνονται περιθώρια παρερμηνειών αναφορικά με εμπεριστατωμένες αναφορές της.

Ο ίδιος ο κ. Κουκάς σημειώνει μεταξύ άλλων για το σοβαρό θέμα που έχει απασχολήσει πανελλαδικά, πως η Δημοτική Αρχή Μυκόνου υπήρξε εκείνη που πυροδότησε τη διαδικασία της κατοχύρωσης της δυνατότητας επιδόματος στέγασης σε δημόσιους λειτουργούς κι ως εκ τούτου, επ΄ ουδενί δεν θα μπορούσε να χρεωθεί κριτική για απάθεια ή αδιαφορία.

 

Όχι με λόγια αλλά με πράξεις δίνουμε αποτελεσματικές λύσεις”

Συγκεκριμένα, αυτούσιο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Κωνσταντίνου Κουκά έχει ως εξής: “Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς προέβη σε σχετική δήλωση διάψευσης, ύστερα από τη δημοσιοποίηση και διασπορά αναληθών δημοσιευμάτων, περί αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίοι δήθεν κοιμούνται σε παραλίες ή σε δρόμους του νησιού.

''Οφείλω προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς γνώση των συμπολιτών μας, να τονίσω ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν κοιμάται στις παραλίες ή στους δρόμους της Μυκόνου! Γνωρίζουμε το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, σχετικά με το ζήτημα του κόστους διαμονής και σίτισης, το οποίο γίνεται ακόμα πιο δυσβάσταχτο αν αναλογιστούμε τις μειώσεις που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια λόγω μνημονίων. Πρώτα από όλα, πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι εμείς επενδύουμε στην παιδεία καθώς τη θεωρούμε ως το ισχυρότερο εφόδιο για τη νέα γενιά. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, αντιμετωπίζουμε και το σύνολο των εκπαιδευτικών με τον δέοντα σεβασμό. Η Δημοτική Αρχή καταβάλλει εντατικές προσπάθειες, προκειμένου να συνδράμει ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος, εξασφαλίζοντας προσωρινά χώρο διαμονής για όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, μέχρι το πέρας της έντονης τουριστικής σεζόν, η οποία διαρκεί έως τα μέσα Οκτωβρίου στο νησί μας, οπότε και αναμένεται να αδειάσουν καταλύματα, τα οποία ενοικιάζονται ως επί το πλείστον από εποχιακούς εργαζόμενους. Άλλωστε, ύστερα από πρωτοβουλία αυτής της Δημοτικής Αρχής, νομοθετήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, επίδομα σίτισης και στέγασης δημόσιων λειτουργών - συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών φυσικά - σε όλες τις νησιωτικές περιοχές της χώρας, με πληθυσμό μικρότερο των 18.000 κατοίκων, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία εφαρμογής στο Δήμο Μυκόνου. Έτσι λοιπόν, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις και πρωτοβουλίες, δίνουμε αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν, ακόμα και αν δε φέρουμε ευθύνη για αυτά!'', δήλωσε ο Δήμαρχος Μυκόνου”.