O Δήμαρχος Μήλου στην επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου στην Πύλο

  • Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, 2017 - 06:21

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η 190η ιστορική επέτειος της ναυμαχίας του Ναβαρίνου, στην Πύλο, την 20η Οκτωβρίου 2017.

Ο Δήμος Μήλου και ο Δήμος Πύλου – Νέστορος είναι αδερφοποιημένοι.

Στις εκδηλώσεις, όπως κάθε χρόνο, είναι επίσημα προσκεκλημένος ο Δήμαρχος Μήλου. Ο κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης κατέθεσε υπερήφανα στεφάνι στη μνήμη του θρυλικού συμπατριώτη μας, πρόξενου της Αγγλίας στη Μήλο και αρχιπιλότου Π. Μικέλη, μοναδικού Έλληνα που δολοφονήθηκε από τα τουρκοαιγυπτιακά στρατεύματα -γεγονός που αποτέλεσε την έναρξη της Ναυμαχίας- και για όλους όσους χάθηκαν στον αγώνα για την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Επίσης, παρακολούθησε την τελετή βράβευσης του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερόνυμο Β’ από τον Δήμαρχο Νέστορος κ. Δημήτρη Καφαντάρη, καθώς και την αναπαράσταση της Ναυμαχίας που έγινε πρώτη φορά στο παλιό λιμάνι της Πύλου, εκδήλωση που κέρδισε τις εντυπώσεις των χιλιάδων παραβρισκομένων.

Ο Δήμαρχος Μήλου συγχαίρει τον συνάδερφο του Δήμαρχο Πύλου– Νέστορος κ. Δημήτρη Καφαντάρη, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη  - Καραθανάση και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κκ. Χρυσόστομο, για την εξαιρετική διοργάνωση της ιστορικής αυτής επετείου και τους ευχαριστεί για την θερμή φιλοξενία.