Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τα σχολεία και τον φωτισμό της Ι.Μονής Παναχράντου

  • Τρίτη, 7 Νοεμβρίου, 2017 - 13:59

Δύο προγραμματικές συμβάσεις με τον Δήμο Άνδρου που αφορούν τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων για το νησί μας υπερψήφισε το περασμένο Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017, το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου. Ειδικότερα, πρόκειται για τα έργα «Επισκευές - συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια (Β΄ φάση) Δήμου Άνδρου» και «Ηλεκτροφωτισμός Δρόμου και Αύλειου Χώρου I. Μονής Παναχράντου».

Τόσο από τον Δήμο Άνδρου, όσο και από τις σχολικές επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το έργο που αφορά την επισκευή - συντήρηση σχολικών κτιρίων και συγκεκριμένα την αλλαγή των κεραμοσκεπών στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο Άνδρου και στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας, κρίθηκε άκρως απαραίτητο για την ασφάλεια των κτιρίων.

 

Το δεύτερο έργο περιλαμβάνει την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού του Δημοτικού Δικτύου με την τοποθέτηση στύλων φωτισμού στον δρόμο, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των επισκεπτών και των μοναχών στην Ιερά Μονή Παναχράντου.

 

Για το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας για τη χρηματοδότηση της αλλαγής των κεραμοσκεπών, καθώς και για τον φωτισμό στον δρόμο προς την Πανάχραντο, θέτοντας αυτά τα δύο θέματα προς ψήφιση. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου που υπερψήφισαν την πρότασή μας για χρηματοδότηση». 

 

Παράλληλα, ο κ. Σουσούδης έδωσε συγχαρητήρια στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, καθώς, όπως είπε: «Ολοκλήρωσε τις διαδικασίες και τις μελέτες των έργων για την αλλαγή των κεραμοσκεπών σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ανταποκριθούμε στους χρόνους που είχε θέσει ο Περιφερειάρχης για να χρηματοδοτήσει το έργο».