Νέα δεδομένα στην υποβρύχια καλωδίωση Κυκλάδων

Συμπληρωματική διάταξη από τον ΑΔΜΗΕ για την Ανάδειξη Αναδόχου
  • Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 27 Νοε. 2017 - 7:49

Μέχρι τις 12/01/2018 η ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών για τη διασύνδεση των Κυκλάδων με το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, σύμφωνα με την ανακοίνωση τος ΑΔΜΗΕ, ενώ διευρύνονται οι προϋποθέσεις ως προς το δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία.

Το 3ο συμπλήρωμα στη Διακήρυξη ΔΑΜΠ – 41715 εξέδωσε ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, στο οποίο περιλαμβάνονται 3 τροποποιήσεις της υπάρχουσας διακύρηξης.

1. Δίνεται παράταση στην ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών του διαγωνισμού μέχρι την Παρσκευή 12 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 10.00 π.μ.

2. Διευκρινίζεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου ο οποίος ανέρχεται στο ποσό των 42.000.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, δεν αποτελεί το ανώτατο όριο προσφοράς.

3. Συμπληρώνεται η παράγραφος 1 του άρθρου 3 που αφορά το “Δικαίωμα Συμμετοχής στη διαδικασία” ως εξής:

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα και, σε περίπτωση ενώσεων οικονομικών φορέων, τα μέλη αυτών, που είναι εγκατεστημένα:

α. Σε ένα κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), ή

β. Σ ένα κράτος – μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή

γ. Σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη Συμφωνία περί Δημοσίων Συμβάσεων -ΣΔΣ (GovernmentProcurementAgreement-GPA) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στο βαθμό που η υπό ανάθεση σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα της διάταξης και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος Ι της ως άνω ΣΔΣ (GPA),

δ. Σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στις ανωτέρω περιπτώσεις και έχουν συνάψει διμερή ή πολυμερή συμφωνία με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων διευκρινίζεται ότι, από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν αποκλείονται σε καμία περίπτωση χώρες που είναι σε διαδικασία υπογραφής σύμβασης κατά το στοιχείο (γ), συμπεριλαμβανομένων των παρατηρητών – observers –, καθώς και χώρες που έχουν υπογράψει συμφωνίες προώθησης και αμοιβαίας προστασίας επενδύσεων ή ανάλογες οικονομικές συμφωνίες / συμβάσεις με την Ελλάδα.

4. Οι λοιποί όροι της διακήρυξης παραμένουν ως έχουν.

Υπενθυμίζουμε ότι το έργο βρίσκεται στη Β’ φάση της Διασύνδεσης και αφορά συγκεκριμένα την μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος υποβρύχιων και υπόγειων καλωδίων 150kV XLPE για τις Διασυνδέσεις Πάρος – Νάξος και Νάξος – Μύκονος.

Ετικέτες: