3η Σύσκεψη Εκπροσώπων Δήμων και Επαγγελματικών Οργανώσεων Σερίφου, Σίφνου, Κιμώλου, Μήλου

Υλοποίηση κοινής τουριστικής πολιτικής

  • Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2017 - 11:05

Στη Σέριφο βρέθηκαν την Κυριακή 26 και Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 εκπρόσωποι των δήμων και των επαγγελματικών σωματείων των νησιών Σέριφος, Σίφνος, Κίμωλος και Μήλος, με στόχο τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την υλοποίηση της κοινής τουριστικής πολιτικής των νησιών στην οποία κατέληξαν στην προηγούμενη Σύσκεψη, στην αρχή του έτους.

Η σύσκεψη των 21 εκπροσώπων, η οποία έγινε την πρώτη μέρα με τη συμμετοχή του Επάρχου Μήλου κ. Νίκου Βενάκη, των δημάρχων Σερίφου κ. Αντώνη Αντωνάκη και Κιμώλου κ. Κωνσταντίνου Βεντούρη και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου κ. Κώστα Σούλη, συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Σερίφου και τους Συλλόγους Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Επαγγελματιών της Σερίφου.

Κεντρική απόφαση της σύσκεψης, την οποία συντόνισε ο κ. Παναγιώτης Σεϊμανίδης, ήταν να ξεκινήσει άμεσα ο σχεδιασμός των 2 πρώτων θεματικών διαδρομών – της φυσιολατρικής διαδρομής και της διαδρομής γεύσεων - που περνάνε και από τα 4 νησιά, με στόχο την από κοινού προβολή τους και την τουριστική τους ανάπτυξη τη χαμηλή και μεσαία τουριστική περίοδο. Το σχεδιασμό, την προβολή και την προώθηση των διαδρομών αυτών αποφασίστηκε να αναλάβει εταιρία με εμπειρία στο χώρο, την οποία θα επιλέξουν μετά από έρευνα αγοράς οι εκπρόσωποι των τεσσάρων νησιών σε νέα συνάντησή τους που θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου.

Ο έπαρχος Μήλου, που από την πρώτη στιγμή στηρίζει την δράση αυτή, ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης των νησιών, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει την προβολή και προώθηση των θεματικών διαδρομών, αναλαμβάνοντας την αμοιβή της εταιρίας που οι φορείς θα επιλέξουν για το σχεδιασμό την προβολή και την προώθηση των διαδρομών αυτών.

Χρονικός στόχος για την έναρξη προβολής των θεματικών διαδρομών, τέθηκε η διεθνής τουριστική έκθεση του Βερολίνου «ITB 2018» που ξεκινάει στις 7 Μαρτίου.

Στο δείπνο που ακολούθησε καθώς και σε συναντήσεις που έγιναν την επόμενη ημέρα σε ιδιαίτερα φιλικό και συνεργατικό κλίμα, αναλύθηκαν καλές πολιτικές και δράσεις κάθε νησιού, έγινε ανταλλαγή γνώσεων κι εμπειριών και αποφασίστηκαν μικρές διμερείς δράσεις εθελοντικού κυρίως χαρακτήρα με στόχο την επέκταση της συνεργασίας των νησιών και σε άλλους τομείς και την προώθηση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης των νησιών.