Η Απεργιακή Επιτροπή Νάξου χαιρετίζει τη συγκέντρωση

  • Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:04

Η Απεργιακή Επιτροπή Νάξου χαιρετίζει τους απεργούς εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τις γυναίκες που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία παλιού Δημαρχείου στην παραλία.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Η επίθεση θα συνεχίζεται αμείωτη.

Τα περί εξόδου από τα μνημόνια, που αναγγέλλουν κυβέρνηση και κολαούζοι της, υπονοώντας ότι θα βελτιωθούν οι όροι ζωής, δουλειάς, ασφάλισης των εργαζομένων είναι "αέρας κοπανιστός" για να πιαστεί στον ύπνο ο λαός. Το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία δεν σηματοδοτεί φιλολαϊκή πολιτική για το επόμενο διάστημα. Το αντίθετο σημαίνει και παίρνουν τα μέτρα τους για να βάλουν "στο γύψο" τους αγώνες, για να εξασφαλίσουν ηρεμία στο κεφάλαιο να κερδοφορεί στις πλάτες μας, κλέβοντας τον ιδρώτα της δουλειάς μας.

Το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης δεν θα φέρει τη "δίκαιη ανάπτυξη", που άλλωστε την έχουμε ακούσει και από τους προηγούμενους. Δεν θα επαναφέρει ΣΣΕ, τις κομμένες συντάξεις, τα δώρα. Δεν θα επαναφέρει τις μεγάλες απώλειες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Θα θωρακίσει τα προνόμια των λίγων και θα παρατείνει για πολλά χρόνια τη βαρβαρότητα για τους πολλούς. Συνοδεύεται με νέα αντεργατικά μέτρα που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση - ΔΝΤ - ΕΕ και στηρίζουν τα κόμματα του συστήματος.

Μαζί με την 3η αξιολόγηση έρχονται περικοπές στις συντάξεις, στις παροχές Υγείας, νέα φοροληστεία. Απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί και οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο να χάσουν το σπίτι τους, που απέκτησαν με χίλιες δυο στερήσεις, που έχουν χρυσοπληρώσει στις τράπεζες και τους εμποροσπιτάδες. Έρχονται νέες ιδιωτικοποιήσεις που σημαίνουν ακριβότερες υπηρεσίες και αγαθά για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Η 3η αξιολόγηση είναι το σκαλοπάτι για την 4η αξιολόγηση, με ακόμη πιο σκληρά μέτρα, επιβεβαιώνοντας ότι η επίθεση είναι αμείωτη και διαρκής.

Είναι φανερό, είναι αναγκαίο, είναι επιβεβλημένο, απέναντι σε αυτή την επίθεση το εργατικό κίνημα, η νεολαία, οι γυναίκες, η μικρομεσαία αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι, να ανταποκριθούμε, να αντιπαραθέσουμε ένα μαζικό, οργανωμένο αγώνα με επίκεντρο τις ανάγκες μας.

Καλούμε την εργατική τάξη να κλιμακώσει τον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια, για υπογραφή Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για 751 ευρώ κατώτερο μισθό, για κλαδικές συμβάσεις με αυξήσεις. Ο αγώνας άλλωστε συνεχίζεται.

Ακόμη πιο αποφασιστικά και δυναμικά να παλέψουμε για:

  • Υπογραφή ΕΓΣΣΕ και επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και μεροκάματου στα 33,57 ευρώ.

  • Επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ.

  • Να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών - λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.

  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

  • Ξαναλέμε, ΟΧΙ στο χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία.

Με τον αγώνα μας θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση, τα αφεντικά και τις δυνάμεις τους όχι μόνο να μας βλέπουν καθημερινά μπροστά τους, εμπόδιο στα αντεργατικά τους μέτρα, αλλά θα γίνουμε εφιάλτες και στον ύπνο τους.

Το εργατικό κίνημα έχει πίσω του τεράστια ιστορία και πείρα.

Δεν μπόρεσαν τόσοι και τόσοι να το υποτάξουν.

Έχουμε τη δύναμη να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να νικήσουμε. Και θα νικήσουμε!!!