Συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στις κινητοποιήσεις ενάντια στην ψήφιση του νέου πολυνομοσχεδίου

"Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία"

  • Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου, 2018 - 16:49

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας μπροστά στην αιφνιδιαστική μεθόδευση της συγκυβέρνησης  για την ψήφιση με την διαδικασία του επείγοντος  του νόμου με τα προαπαιτούμενα της λεγόμενης 3ης αξιολόγησης,  αποφασίζει για την συμμετοχή του Συλλόγου μας  στις κινητοποιήσεις  που προκήρυξε  η Ομοσπονδία μας  την Παρασκευή  12  και την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2108. 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ , δείχνοντας  στην πράξη πώς εννοεί τη δημοκρατία,  φέρνει … νύχτα  ένα ακόμη άθλιο πολυνομοσχέδιο – σκούπα, συνέχεια των προηγούμενων  νομοσχεδίων/κυβερνήσεων. Καλείται η Βουλή να εγκρίνει ένα προαποφασισμένο κείμενο 400 άρθρων και 629 σελίδων με πληθώρα αντιλαϊκών διατάξεων με την προσχηματική διαδικασία του επείγοντος, προκειμένου να μην ενημερωθούν οι πολίτες για το μαύρο περιεχόμενό του. Από μια πρώτη ανάγνωση προκύπτουν ανάμεσα σε άλλα:

-  υπονόμευση του δικαιώματος στην απεργία

-  θεσμοθέτηση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη από 500 ευρώ

-  ιδιωτικοποίηση ορυκτού πλούτου

-  ξεπούλημα της δημόσιας  περιουσίας με τις πρακτικές του ....ΟΟΣΑ

-  ιδιώτες προϊστάμενους στο νέο κτηματολόγιο/ νέο «ανταποδοτικό» χαράτσωμα για τις

    υπηρεσίες του

-  ιδιώτες στις επιμετρήσεις δημοσίων έργων

-  συγχωνεύσεις σχολείων/ μειώσεις θέσεων εκπαιδευτικών/ σχολικές τάξεις πάνω από 25

   μαθητών

- νέο χαράτσωμα των λαϊκών στρωμάτων για φάρμακα και υγεία

- νέες περικοπές στα επιδόματα τέκνων και ανθυγιεινής εργασίας 

    Ειδικά για το κατακτημένο με αιματηρούς αγώνες δικαίωμα της απεργίας αποτελεί μνημείο θράσους  η απαίτηση για αυξημένη απαρτία στην απόφαση προκήρυξη απεργίας, ειδικά μέσα στο καθεστώς της εργοδοτικής τρομοκρατίας,  από αυτούς που κυβερνάνε με καλπονοθευτικούς νόμους, ενώ ψήφισαν ή διατηρούν διατάξεις  για τις «ενώσεις προσώπων» όπου με 15 πρόθυμα μέλη καταργούν συλλογικές συμβάσεις….

   Όταν κυβέρνηση – επιχειρηματικοί όμιλοι και δανειστές  μιλάνε για «ανάπτυξη» και τέλος των μνημονίων,  είναι φανερό  ότι δεν τους είναι αρκετό οι  εργαζόμενοι  να είναι φθηνοί και χωρίς  σταθερό ωράριο. Θα πρέπει να είναι απογυμνωμένοι από κάθε συλλογικό δικαίωμα, όπως αυτό των συλλογικών συμβάσεων και της απεργίας, ώστε να μη μπορούν να διεκδικούν  βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.

    Το νέο πολυνομοσχέδιο υλοποιεί  όλα τα συμφωνημένα με τους δανειστές αντεργατικά μέτρα, που τα έχουν ανάγκη οι βιομήχανοι, καθώς υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους, ενώ διατηρεί και νομιμοποιεί όλα τα προηγούμενα.

   Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσο και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν αυτό το αντεργατικό έκτρωμα, πρέπει να πληρώσουν βαρύ πολιτικό τίμημα.  Βαρύ τίμημα πρέπει να πληρώσουν και εκείνες οι συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ - ΕΑΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ) που κάνουν πλάτη για να περάσει αυτή η σκληρή επίθεση σε βάρος των εργαζόμενων, οι ηγεσίες που σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αρνήθηκαν να κηρύξουν 24ωρη απεργία την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει για ψήφιση το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

   Οι εργαζόμενοι θυμόμαστε ότι το απεργιακό δικαίωμα κατακτήθηκε από τις προηγούμενες γενιές με αιματηρούς αγώνες. Οι ταξικές ηγεσίες εκείνων των εποχών δεν «υποκλίνονταν» στις δυσκολίες και τις θυσίες, ούτε στους αρνητικούς συσχετισμούς που υπήρχαν τότε στο κίνημα. Έμπαιναν μπροστά, άνοιγαν δρόμο, έδιναν μάχες, μάχες με αμφίβολα πολλές φορές αποτελέσματα, για να φτάσουμε να μιλάμε εμείς για κατακτήσεις και δικαιώματα.

Ξέρουμε ότι αυτό που φοβίζει όλα τα  κόμματα που υπηρετούν την «αγορά», τον ΣΕΒ, το κεφάλαιο, τα θεσμικά τους όργανα και τους μηχανισμούς τους είναι η συλλογική δράση, η συλλογική μας απόφαση να συγκρουστούμε και να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν, όλα όσα δικαιούμαστε για να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Αυτό τους φοβίζει και παίρνουν τα μέτρα τους…

Δε θα τους περάσει. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να σκύψουμε το κεφάλι.

Απαντάμε μαζικά, αγωνιστικά.

Αγωνιζόμαστε:

- Για να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων των μνημονίων.

- Για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών-λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.

-  Για να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, να καταργηθούν όλα τα χαράτσια και ο ΕΝΦΙΑ.

- Για να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η παράδοση του δημοσίου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.

- Γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα μας στην απεργία, την οργάνωση, τη συλλογική πάλη και δράση.

ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΔΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Για τη Σύρο: ● Παρασκευή 12/1, ώρα 12.00 Απεργιακή Συγκέντρωση μπροστά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση