Συνεργασία Χ. Κόκκινου με αυτοδιοικητικά στελέχη

Συναντήσεις εργασίας με το δήμαρχο Σύρου κ. Μαραγκό, το νέο δήμαρχο Τήνου κ. Σιώτο και τον έπαρχο Τήνου κ. Γιαγιά
  • Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, 2018 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 25 Ιαν. 2018 - 7:56

Στα πλαίσια των επαφών και των συνεργασιών με αυτοδιοικητικά στελέχη των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος μετέβη στη Σύρο και στην Τήνο όπου και παρέστη στο 40ήμερο μνημόσυνο τού π. δημάρχου Τήνου κ. Ορφανού.

Συγκεκριμένα:

Στη Σύρο είχε συνάντηση με το δήμαρχο Σύρου - αντιπρόεδρο της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου και πρόεδρο του παραρτήματος Κυκλάδων κ. Μαραγκό. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία α’ και β’ βαθμών Αυτοδιοίκησης και το νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση από το Υπουργείο Εσωτερικών και αφορά αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση και στον τρόπο εκλογής των αυτοδιοικητικών οργάνων.

Ο κ. Μαραγκός ενημέρωσε τον κ. Κόκκινο για τις ενέργειες τού δήμου και τα αναπτυξιακά έργα που προωθούνται στη Σύρο, όπως:

  • η εύρυθμη λειτουργία του Ναυπηγείου Νεωρίου τής Σύρου,
  • την αναβάθμιση τού αεροδρομίου τής Σύρου (δημοπράτηση επέκτασής του),
  • την υπογραφή σύμβασης για τη δημιουργία νέου Δημοτικού Σχολείου στη Βάρη,
  • τη μετατροπή του Χυτά σε Χυτύ και τη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμάτων στη Σύρο,
  • τα αθλητικά έργα στο νησί.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Πολιτική Προστασία ενόψει και της συνεδρίασης τής Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου στο α’ δεκαήμερο του Φεβρουαρίου 2018.

Στην Τήνο ο κ. Χ. Κόκκινος συναντήθηκε με τον έπαρχο τού νησιού κ. Γιαγιά και το νέο δήμαρχο τού νησιού Ιωάννη Σιώτο, στον οποίο ευχήθηκε επιτυχία στο έργο του και δήλωσε συμπαραστάτης στις προσπάθειές του. Είχε συνάντηση με το σεβασμιότατο μητροπολίτη Δωρόθεο Β’, και τον κ. Νικόλαο Πρίντεζη, Καθολικό αρχιεπίσκοπο Νάξου-Τήνου-Μυκόνου, όπου συζητήθηκαν εκκλησιαστικά θέματα.