Δήμος Μήλου

Στη Μήλο η τελετή απονομής των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ

  • Τρίτη, 20 Μαρτίου, 2018 - 10:17

Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) ανακοινώθηκε στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης και Φορέων, η διοργάνωση της Τελετής Απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018 στην Μήλο.

Η συντονίστρια της Τελετής Κατερίνα Λάσπα καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στην φιλοξενία της Τελετής από τον Δήμο Μήλου, η οποία θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου 2 Ιουνίου στο πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί.

Ο Θάνος Ζαφειρόπουλος, παρουσίασε τον θεσμό των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, που συμπληρώνει φέτος 14 χρόνια στην επιβράβευση της προσπάθειας και του έργου που υλοποιείται για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, τόνισε

πως τα βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ δίνουν την ευκαιρία να αναδειχθούν πρωτοβουλίες και καλές πρακτικές της Αυτοδιοίκησης

σε καίριους και καινοτόμους τομείς δραστηριότητας, που αφορούν

το περιβάλλον, την αστική κινητικότητα τις δράσεις της κυκλικής οικονομίας και τις παρεμβάσεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ο Δήμαρχος Μήλου Γ. Δαμουλάκης ανέφερε πως τον Ιούνιο θα φιλοξενηθεί η Τελετή Απονομής των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ

στο Ιερό νησί της Μήλου, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του

και την ελπίδα να αναδειχθεί η τουριστική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη, προσανατολισμένη στην προστασία του Περιβάλλοντος

και στην αειφόρο αξιοποίηση των φυσικών πόρων,

ενώ πρόσθεσε ότι η Μήλος αγκαλιάζει δράσεις και ενέργειες που προάγουν την αριστεία, τις συνεργασίες και τη μέριμνα για τη διασφάλιση του φυσικού μας πλούτου.

Η Υπεύθυνη της Επιτροπής Οργάνωσης των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ Έρη Μπιζάνη παρουσίασε τον τρόπο επιλογής των προτεινόμενων έργων,

καθώς και τη διαδικασία αξιολόγησης για την ολοκλήρωση της επιλογής και των βραβεύσεων.
Μετέφερε τον ενθουσιασμό της Επιτροπής στην επιλογή της Μήλου για την Τελετή Απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018 και τόνισε ότι ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος είναι για το ECOCITY κορυφαίο θέμα στην αναβάθμιση της ποιότητας στη ζωή μας.
Αναφέρθηκε επίσης στην περιβαλλοντική ευαισθησία που δείχνουν έμπρακτα Επιστήμονες, Δημόσιοι Φορείς και Οργανισμοί, Επιχειρήσεις και Μέσα Ενημέρωσης, που συμμετέχουν ενεργά σε αυτόν τον Θεσμό, ενώ τόνισε τη σημασία της απονομής του Έργο Ζωής .
Τα βραβεία κατανέμονται σε έξι (6) τομείς, σε κάθε έναν από τους οποίους περιλαμβάνονται 3 έως 6 κατηγορίες βραβείων.
Οι τομείς όπου θα ενταχθούν οι υποψηφιότητες είναι :
ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018 Επιστημονικών Εργασιών

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018 Διπλωματικών Εργασιών
ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018 Κρατικών Οργανισμών και Υπηρεσιών
ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018 Αυτοδιοίκησης
ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018 Επιχειρήσεων
ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018 Μέσων Ενημέρωσης
Το αγαλματίδιο των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, με αριθμημένες δημιουργίες όσες και τα βραβεία, φιλοτεχνείται κάθε χρόνο από νέο καλλιτέχνη ή ομάδα, ενώ σχεδιάζεται και δημιουργείται μόνο από φυσικά ή ανακυκλωμένα υλικά και αποδίδει με τον δικό του τρόπο το σύστημα αξιών των βραβείων του ECOCITY.

Ετικέτες: