Στις 29 Μαρτίου η συνεδρίαση του ΠΕ.Σ.Π.Α. για τον ΧΥΤΥ Άνδρου

  • Τετάρτη, 21 Μαρτίου, 2018 - 16:00

Στις 29 Μαρτίου 2018, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, στον Πειραιά, θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕ.Σ.Π.Α.), προκειμένου να εξεταστεί ο πλήρης φάκελος που κατέθεσε ο Δήμος Άνδρου από τον Ιούλιο του 2017 και αφορά τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ Άνδρου

Ο αγώνας και οι κόποι των υπηρεσιών του Δήμου Άνδρου, καθώς και αρκετών συνεργατών του, ανταμείβονται και η παρούσα δημοτική αρχή, με γνώμονα το όφελος του νησιού, είναι έτοιμη να προχωρήσει στην οριστική επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων. Παρά τις δυσκολίες που εμφανίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, τις καθυστερήσεις, αλλά και τις πολιτικές παρεμβάσεις, επιμείναμε και αποδείξαμε ότι θέλουμε πραγματικά να υλοποιήσουμε το έργο αυτό, με όποιο πολιτικό κόστος και πάντα θεσμικά. 

Η παρούσα δημοτική αρχή έχει προετοιμαστεί για την κρίσιμη ημέρα της συνεδρίασης, έχοντας συγκεντρώσει επιστημονικές απαντήσεις για κάθε ερώτημα που τέθηκε σχετικά με την ασφάλεια υλοποίησης του έργου. Ο ΧΥΤΥ Άνδρου αποτελεί το πλέον ουσιαστικό έργο για το νησί μας και γι’ αυτόν τον λόγο υπενθυμίζουμε ότι όσοι επιχειρήσουν να σταθούν «εμπόδιο» στην πραγμάτωσή του σκοπίμως ή δολίως, ο Δήμος Άνδρου επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του.

Ελπίζουμε στις 29 Μαρτίου να επικρατήσει το δίκαιο και η λογική και να δοθεί ένα τέλος στο μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, με την έκδοση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του ΧΥΤΥ Άνδρου. Παράλληλα, δεσμευόμαστε ότι θα κρατάμε ενήμερους τους δημότες μας και θα αναφερθούμε με κάθε λεπτομέρεια στις ενέργειές μας.