Αφιέρωμα του FORBES σε Κυκλαδονήσια

  • Παρασκευή, 13 Απριλίου, 2018 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 13 Απρ. 2018 - 7:35

Η Μήλος, η Πάρος , η Κρήτη, η Κάρπαθος και η Κέρκυρα είναι κατά σειρά οι προτεινόμενοι από το FORBES νησιωτικοί προορισμοί για διακοπές την εφετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Με τίτλο «10 Places You Need To Visit In Greece This Summer» το έγκυρο Μέσο κατατάσσει ως πρώτη επιλογή την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και ακολουθούν τα νησιά του Αιγαίου για τα οποία επιφυλάσσει κολακευτικά σχόλια μαζί με αντιπροσωπευτικό φωτογραφικό υλικό.

Για την Πάρο, το άρθρο αναφέρει:

«Εάν ψάχνεις για τέλειες παραλίες, καλό φαγητό, μια νότα γοητείας και καλή σχέση αξίας  με χρήματα, τότε το νησί της Πάρου είναι αυτό που ψάχνεις. Βρίσκεται στα νότια από το διασημότερο (και ακριβότερο) νησί της Μυκόνου. Παρόλα αυτά, είναι το αγαπημένο σημείο διακοπών για τους ιδίους  τους Έλληνες. Η κοσμοπολίτικη πόλη της  Νάουσας διαθέτει πάρα πολλά εστιατόρια και ταβέρνες με θαλασσινά, κοντά σε ωραίες, μη πολυπληθείς παραλίες. Το καραβάκι σε δέκα λεπτά σε πάει βόλτα στο μικρό νησί της Αντίπαρου, το οποίο έχει περισσότερες ωραίες παραλίες (και όπου ο Tom Hanks έχει το σπίτι του)».

και για τη Μήλο:

«Tο νησί της  Μήλου είναι διάσημο για κάτι που δεν υπάρχει– το άγαλμα της Αφροδίτης, το οποίο στην  πραγματικότητα βρίσκεται στο Λούβρο. Το σπουδαίο μυστικό αυτού του κυκλαδίτικου νησιού είναι ότι πολλοί  Έλληνες  το επισκέπτονται για μήνα του μέλιτος ή απλά για να ξεφύγουν για λίγες μέρες από την καθημερινότητα. Ο λόγος είναι ότι το νησί της Μήλου, έχει ηφαιστιακή βάση όπως και το κοσμοπολίτικο και γεμάτο νησί της Σαντορίνης το καλοκαίρι. Αυτή η μοναδική γεωλογία  έχει δώσει στο νησί  πλούτο πανέμορφων παραλίων,  όπως το Σαρακινικό με τα λευκά του σουρεαλιστικά τοπία».

https://www.forbes.com/sites/anthonygrant/2018/04/07/10-places-you-need-...

Ετικέτες: