Απόφαση δημοτικού συμβουλίου Δήμου Θήρας

Πεζοδρόμηση των Φηρών

  • Τρίτη, 17 Απριλίου, 2018 - 12:39

Δήμος Θήρας προχώρησε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην κυκλοφοριακή ρύθμιση και πεζοδρόμηση οδών στη Δημοτική Κοινότητα των Φηρών Θήρας, με στόχο την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του νησιού, την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Θήρας (Φηρά) θα ισχύσουν από το Σάββατο 21 Απριλίου και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2018.

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν ως εξής:

1. 24ωρη εφαρμογή του μέτρου αποκλεισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στην πλατεία των Φηρών Θήρας, από το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας έως το PELICAN TRAVEL, με εξαίρεση τη διέλευση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ ως φορέας Δημόσιας Συγκοινωνίας και εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.

2. Μονοδρόμηση της οδού από τη διασταύρωση του μικρού Περιφερειακού - Ξενοδοχείο Ερατώ έως την οδό Δανέζη «Σούπερ Μάρκετ Δακουτρού», (μόνο άνοδος).

3. Πεζοδρόμηση της οδού Λ. & Ε. Νομικού, από το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας έως την Μητρόπολη Θήρας.

4. Η  διέλευση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ Θήρας από την Πλατεία Φηρών Θήρας θα γίνεται μέχρι έως ότου ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία ο νέος Περιφερειακός δρόμος και έως ότου εφαρμοστεί η συγκοινωνία Φηρών – Φηροστεφανίου - Ημεροβιγλίου.

5. Απαγόρευση εισόδου οχημάτων άνω των 3Τ και άνω των 7μ από τη διασταύρωση Άνω Βουρβούλου – Ημεροβιγλίου έως το ξενοδοχείο «Ερατώ».

6. Τα μέτρα θα ισχύουν από τις 21 Απριλίου 2018 έως και την 31η Οκτωβρίου 2018 αφού πρώτα τοποθετηθεί η απαιτούμενη σήμανση.