Η πρώτη κατάθεση υποψηφιότητας για το κομματικό νομαρχιακό όργανο της Νέας Δημοκρατίας

Και επίσημα υποψήφιος για τη ΝΟΔΕ Κυκλάδων ο Χρ. Καφτηράνης

Τα ονόματα των υποψηφίων που τον πλαισιώνουν

Και επίσημα από εχθές υποψήφιος για την προεδρία της ΝΟΔΕ Κυκλάδων ο Χρήστος Καφτηράνης, καθώς κατέθεσε την υποψηφιότητα του στη Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή Κυκλάδων, γνωστοποιώντας παράλληλα τα ονόματα των στελεχών που τον πλαισιώνουν ως υποψήφιοι.

Οι εσωκομματική εκλογική διαδικασία της Νέας Δημοκρατίας για τα νομαρχιακά όργανα του κόμματος, κρατάει έντονο το ενδιαφέρον των εξελίξεων, μετά από την επαναφορά στο προσκήνιο του παλαιού και επί 10ετία δοκιμασμένου στην συγκεκριμένη θέση, Χρήστου Καφτηράνη, ο οποίος διεκδικεί εκ νέου την προεδρία της ΝΟΔΕ Κυκλάδων.

Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει δημοσίως, προ μίας εβδομάδας, την πρόθεση υποψηφιότητας του, εχθές την επισημοποίησε προχωρώντας στην σχετική κατάθεση στον αναπληρωτή πρόεδρο της ΝΕΦΕ Κυκλάδων, Δημήτρη Νταλαχάνη.

Είναι η πρώτη επίσημη κατάθεση υποψηφιότητας για τη διαδικασία που θα αναδείξει 9 μέλη και τον πρόεδρο στο Νομαρχιακό κομματικό όργανο, στον οποίο βέβαια δίνεται η δυνατότητα διεύρυνσης της ομάδας αναθέτοντας αρμοδιότητες για επιμέρους τομείς και σε μη εκλεγμένα μέλη.

Η ομάδα που πλαισιώνει την υποψηφιότητα Καφτηράνη, απαρτίζεται από άτομα από το σύνολο των νησιών των Κυκλάδων, τα οποία έχουν επί σειρά ετών ενεργό συμμετοχή στο κομματικό όργανο.

Είναι οι πολιτευτές της Ν.Δ., Χαράλαμπος Δαρζέντας από την Σαντορίνη και η Βιργινία Μπαϊπά από την Τήνο. Επίσης οι Αντώνης Κουφόπουλος και Κώστας Ζαζάνης από τη Νάξο, ο Παντελής Μπαφίτης από τη Πάρο, ο Μιλτιάδης Πελοποννήσιος από τις Δυτικές Κυκλάδες, ο Αντώνης Κουσαθανάς από τη Μύκονο και από τη Σύρο οι Γεράσιμος Κουντούρης και Νίκος Νομικός.

Μπορεί το ψηφοδέλτιο να είναι ενιαίο, όμως οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι είναι αυτοί που στηρίζουν ανοιχτά τον Χρ. Καφτηράνη.

«Για την επόμενη μέρα»

Σχολιάζοντας τις υποψηφιότητες ο κ. Καφτηράνης δήλωσε ότι πιστεύει στα συγκεκριμένα πρόσωπα, «είναι μία δυνατή ομάδα και η επόμενη ημέρα θα είναι πολύ καλύτερη για την κομματική οργάνωση».

Όταν ρωτήθηκε για την αμεσότητα κατάθεσης της υποψηφιότητας του ο κ. Καφτηράνης απάντησε «είμαστε οι πρώτοι για να αποφευχθούν τα υπόλοιπα, καθώς γίνεται πολύς ντόρος για τα πρόσωπα και τους πιθανούς υποψηφίους, οπότε αυτό έπρεπε να τελειώνει. Εξάλλου έχω μάθει στη ζωή μου όταν παίρνω μία απόφαση να μην την αλλάζω. Ήταν κάτι που δεν το είχα προσχεδιάσει. Όμως με την ανακοίνωση της πρόθεσης μου να θέσω υποψηφιότητα, σε όλα σχεδόν τα νησιά, επειδή με όλους έχω συνεργαστεί στο παρελθόν και τη διαδρομή μου και όλοι γνωρίζουν το πώς ακριβώς δούλεψα τα προηγούμενα χρόνια στη ΝΟΔΕ, ήταν πάρα πολύ εύκολο να βρεθούν οι συνεργάτες και μακάρι να μπορούσαμε να βάλουμε και πολλούς άλλους για να εκλεγούν. Μετά όλοι μαζί θα συνεργαστούμε για την καλύτερη οργάνωση του κόμματος». 

Για την ανταπόκριση που έτυχε από τα μέλη του κόμματος στα νησιά, η ανακοίνωση της πρόθεσης του να θέσει υποψηφιότητα, ο ίδιος εξήγησε ότι «ήταν τόσα πολλά τα τηλεφωνήματα και οι πιέσεις από στελέχη από όλα τα νησιά, που η συγκέντρωση των υπογραφών για την υποψηφιότητα έγινε μέσα σε μία μέρα, με τις υπογραφές να είναι πολλαπλάσιες των απαιτούμενων, όταν απαιτούνται 30 και συγκεντρώθηκαν 150. Κράτησα κάποιες από αυτές να τις έχω για ενθύμιο».

Στο ερώτημα για τα σημασία αυτής της αθρόας υποστήριξης που του παρασχέθηκε, απάντησε ότι «για μένα σήμαινε πολλά. Όταν είδα αυτή την κινητοποίηση των στελεχών από τα νησιά, ακόμα και να υπήρχε μία ελάχιστη αμφιβολία για την κίνηση που πάω να κάνω αυτή εξανεμίστηκε».

Για την σημασία αυτής της κίνησης του υποστήριξε ότι «Θεωρώ ότι τη δεδομένη στιγμή κάνω κάτι καλό για την κομματική οργάνωση αλλά και για την κοινωνία των νησιών μας. Άλλωστε κομματική οργάνωση είναι για μένα ένας ζωντανός οργανισμός της κοινωνίας και αυτό θέλουμε να κάνουμε. Να ακούμε τους πολίτες, να μεταφέρουμε παραπάνω αυτά που ακούμε, να έχουμε φωνή και όπου μπορούμε να βοηθήσουμε. Αυτός είναι για μας ο κομματικός μηχανισμός».

Απευθύνοντας δε μήνυμα για την εκλογική διαδικασία και όσους μετέχουν σε αυτή σημείωσε ότι αναμένει «όλοι να σταθούν στο ύψος των ευθυνών, σύμφωνα με την ιστορία της παράταξης».

Όσον αφορά δε τους συνυποψηφίους του, ευχήθηκε «καλή επιτυχία σε όλους, όπως και στις τοπικές οργανώσεις και η επόμενη μέρα να μας βρει με δυνατή φωνή και δημοκρατία».