Ένταξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου στην Ε.ΛΙΜ.Ε

  • Παρασκευή, 27 Απριλίου, 2018 - 17:40

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης συγχαίρει θερμά τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Δημήτριο Κοσμά για την πολύ σημαντική αλλά και τιμητική εκλογή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.).

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, με σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, ζήτησε την ένταξή του στην Ε.ΛΙΜ.Ε, την εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με αντικείμενο την αντιμετώπιση και προώθηση όλων των θεμάτων που αφορούν στους λιμένες, μέσα στο πλαίσιο της ελληνικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς νομοθεσίας. Στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 27 Απριλίου 2018, η Ε.ΛΙΜ.Ε αποδέχτηκε τη συμμετοχή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Σύρου και άλλων εννέα (9), μεταξύ των οποίων: Θήρας, Κω, Λέσβου, Μήλου, Μυκόνου, Πύργου, Ρεθύμνου, Νοτ. Δωδεκανήσου (με έδρα τη Ρόδο), Σύρου και Χανίων. 

Επίσης, έως τώρα, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΛΙΜ.Ε συμμετείχαν δεκατρείς (13) Οργανισμοί Λιμένων, συγκεκριμένα: Πειραιά, Ραφήνας, Λαυρίου, Ελευσίνας, Βόλου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Πάτρας και Ηρακλείου. Μετά την ένταξη των επιπλέον δέκα μελών, διενεργήθηκαν εκλογές για την ψήφιση δύο (2) ακόμη μελών για το Διοικητικό Συμβούλιο (σύνολο 15) από τους εκπροσώπους των Οργανισμών Λιμένων, κατά τις οποίες το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, με εκπρόσωπό του τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Κοσμά και αναπληρωματικό μέλος τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φραγκίσκο Βακόνδιο, αναδείχθηκε πρώτο, καθώς σε σύνολο 24 ψηφισάντων, απέσπασε 19 ψήφους, ενώ ακολούθησαν ο Πύργος με 12, η Ρόδος με 8 η Θήρα με 3 και η Μήλος με 1.

Μετά την ψηφοφορία το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου αποτελεί πλέον ένα από τα δεκαπέντε (15) μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΙΜΕ και η εξέλιξη αυτή είναι άκρως θετική, καθώς το νησί μας εξασφάλισε τη συμμετοχή του στην περιφερειακή ανάπτυξη της λιμενικής πολιτικής και τη δημιουργία εύρωστων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων.