Οι θάνατοι εν ώρα καθήκοντος που βύθισαν στο πένθος την Τήνο

Δύο νεκροί από ανατροπή απορριμματοφόρου στην Τήνο

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία της Τήνου από το αναπάντεχο τραγικό γεγονός της απώλειας δύο δημοτικών υπαλλήλων, όταν ανατράπηκε το απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου, βυθίζοντας στο πένθος το νησί.

Το πρωί της Δευτέρας, 30 Απριλίου, στην επαρχιακή οδό Ποταμιά – Στενή Τήνου, απορριμματοφόρο του Δήμου Τήνου, εξετράπη της πορείας του και κατέπεσε σε χαράδρα βάθους100 μέτρων, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ακαριαία δύο από τους επιβαίνοντες δημοτικούς υπαλλήλους, ενώ ο τρίτος επιβαίνων υπέστη τραυματισμό του ενός κάτω άκρου.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, όταν το βαρύ όχημα του Δήμου, για άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες έπεσε στον γκρεμό του, στενού δρόμου προς της Ποταμιά, εκτελώντας το σύνηθες δρομολόγιο καθαριότητας.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίστηκαν θανάσιμα ο 49χρονος οδηγός του οχήματος και ο 50χρονος υπάλληλος καθαριότητας, ενώ ο τρίτος υπάλληλος 24 ετών που μετέβαινε στο όχημα, παρά του ότι τραυματίστηκε ήταν αυτός που ενημέρωσε για το συμβάν και κάλεσε για βοήθεια.

Στο σημείο έσπευσαν οι δυνάμεις της αστυνομίας και 3 οχήματα της πυροσβεστικής με 6 άνδρες, όπως και υπάλληλοι του Δήμου για την ανάσυρση των δύο θυμάτων και την παροχή βοήθειας στον τραυματία.

Νεκροί ανασύρθηκαν οι δημοτικοί υπάλληλοι του τομέα καθαριότητας Γιάννης Κορίνθιου και Δημήτρης Ταράσης, ενώ ο τραυματίας είναι ο επίσης δημοτικός υπάλληλος, Νίκος Αρμάος.

Άμεσα ο τραυματισμένος υπάλληλος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Τήνου και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου η αρχική εξέταση αξονικής τομογραφίας, δεν έδειξε σοβαρότερα προβλήματα, πέραν του κατάγματος που υπέστη στο ένα πόδι.

Τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος ερευνώνται από το Αστυνομικό Τμήμα Τήνου.

«Χάσαμε δυο πολύτιμους συνεργάτες»

Με την αναγγελία του δυσάρεστου συμβάντος ο Δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, δήλωσε συγκλονισμένος από το συμβάν.

Στην αρχική λιτή του δήλωση αναφέρει «Εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων των Τηνίων, δηλώνουμε συγκλονισμένοι από το τραγικό συμβάν, τα αίτια του οποίου θα ερευνηθούν από τις αρμόδιες Αρχές. Χάσαμε δυο πολύτιμους συνεργάτες, που έδωσαν τη ζωή τους στην εκτέλεση του καθήκοντος. Συλλυπούμαστε τους οικείους τους, με τους οποίους ενώνουμε το θρήνο για την άδικη απώλεια τους και προσευχόμαστε, για την γρήγορη ανάρρωση του επίσης συνεργάτη μας που τραυματίστηκε».

Υπόδειγμα εργατικότητας, συναδελφικότητας και ήθους

Τη βαθύτατη θλίψη τους για τον χαμό των συναδέλφων τους εκφράζουν οι δημοτικοί υπάλληλοι Τήνου, σε ψήφισμα που εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νήσου Τήνου.

Συγκεκριμένα στο ψήφισμα αναφέρεται ότι «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νήσου Τήνου εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο των δύο αγαπημένων συναδέλφων, υπαλλήλων στον τομέα της καθαριότητας, Γιάννη Κορίνθιου και Δημήτρη Ταράση, οι οποίοι έχασαν άδικα τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας.

Οι αείμνηστοι συνάδελφοι ήταν υπόδειγμα εργατικότητας, συναδελφικότητας και ήθους. Εργάζονταν πάντα με ζήλο, αψηφώντας τις αντίξοες συνθήκες που πολλές φορές αντιμετώπιζαν.

Αφήνουν δυσαναπλήρωτο κενό τόσο σ’ εμάς, στους συναδέλφους τους στο Δήμο, όσο και στις οικογένειές τους…

Ψηφίζει ομόφωνα:

1. Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια όλων των εργαζομένων συναδέλφων του Δήμου Τήνου στις οικογένειες των εκλιπόντων.

2. Να παραστεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβουλίου του Σωματείου στις νεκρώσιμες ακολουθίες.

3. Αντί στεφάνου, να ενισχυθούν οικονομικά οι οικογένειές τους.

4. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

Αγαπημένοι μας συνάδελφοι, θα είστε πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας».

Ασφαλείς συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους του Δήμου άμεσα

Την απόδοση ευθυνών, εφόσον αυτές υπάρξουν, αλλά και τη δημιουργία συνθηκών ασφαλείας για τους εργαζόμενους του Δήμου Τήνου, ζητά η δημοτική κίνηση «Κοινό Τηνίων».

Στη δημόσια τοποθέτηση της κίνησης επί του θέματος αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «Η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση “Κοινό Τηνίων”, συμμετέχει στον βαθύτατο πόνο των οικογενειών των δύο αδικοχαμένων συμπατριωτών μας, του Γιάννη Κορίνθιου και του Δημήτρη Ταράση που έφυγαν εν ώρα υπηρεσίας και εύχεται γρήγορη ανάρρωση στον τραυματία Νίκο Αρμάο.

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να αποσαφηνιστούν οι αιτίες του δυστυχήματος. Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών. Στην συνέχεια αν υπάρχουν ευθύνες αυτές θα πρέπει να αποδοθούν.

Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει άμεσα, στο όνομα των αδικοχαμένων εργατών μας, να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες επανάληψης τέτοιων μοιραίων περιστατικών δημιουργώντας ασφαλείς συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους του Δήμου».