Ο Χρ. Καφτηράνης μιλά για μεθοδεύσεις με στόχο την υποψηφιότητα του για τη ΝΟΔΕ Κυκλάδων

Προς τις εσωκομματικές εκλογές με συντροφικά μαχαιρώματα

Δύο μόλις ημέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, κλείνει ο κύκλος των εσωτερικών αντιπαραθέσεων και φίλιων πυρών στο παιχνίδι της επικράτησης στα τοπικά και νομαρχιακά κομματικά όργανα.

Ο Χρήστος Καφτηράνης, που μετρά μία 10ετία στην προεδρία της ΝΟΔΕ και μετά από μία 6ετή απουσία από τις εσωκομματικές διαδικασίες, επανέρχεται ενεργά διεκδικώντας εκ νέου την προεδρία του νομαρχιακού κομματικού οργάνου.

Τι θα ήταν αυτό που θα μπορούσε να πει ένας υποψήφιος, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, για την συμμετοχή του σε αυτή τη διαδικασία;

Χ. Κ.: «Πρωτίστως να πω ότι με εξέπληξε η τόσο μεγάλη ανταπόκριση των μελών του κόμματος και το πώς υποδέχθηκαν την υποψηφιότητα μου. Σε πολλά νησιά ένοιωσα ικανοποίηση για την απόφαση που πήρα να συμμετάσχω στην εκλογική διαδικασία, κάτω από αυτές τις δύσκολες συγκυρίες. Οι εκλογές έφτασαν, για τις οποίες θεωρώ ότι δώσαμε έναν αξιοπρεπή αγώνα και το λέω για όλους του υποψηφίους, αν και πάντα υπάρχουν τα εσωτερικά μαχαιρώματα και αυτά πονάνε. Υπήρξαν κάποιες μεθοδεύσεις και λασπολογίες, όμως μπήκαμε στην τελική ευθεία».

Με πόσα μέλη θα διενεργηθεί η εκλογική διαδικασία και εάν αυτός ο αριθμός σας ικανοποιεί;

Χ. Κ.: «Έχουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό μελών, καθώς φτάσαμε στα 1.700 ενεργά μέλη σε όλες τις Κυκλάδες. Θεωρώ ότι ο αριθμός των μελών θα μπορούσε να ανέβει περισσότερο, όμως ο τρόπος της ηλεκτρονικής εγγραφής δυσκόλεψε αρκετούς, όμως στα μεγάλα νησιά συγκεντρώθηκε ένας καλός αριθμός ψηφοφόρων συναγωνιστών. Στη Σύρο είναι 350 μέλη, στην Πάρο 343 και 330 στη Νάξο, είναι τα περισσότερα μέλη σε τρία μεγάλα νησιά, όμως και στα άλλα νησιά είναι ικανοποιητικός ο αριθμός, που θα μπορούσε όμως να είναι υψηλότερος εάν υπήρχε χρόνος και εάν ήταν διαφορετικός ο τρόπος εγγραφής».

Ποια είναι τα τεχνικά σημεία της διαδικασίας που θα πρέπει να γνωρίζουν τα μέλη που θα προσέλθουν να ψηφίσουν;

Χ. Κ.: «Θα στηθούν κάλπες σε όλα τα νησιά εκτός της Κιμώλου και της Κέας, ενώ λύνεται και η εκκρεμότητα που υπάρχει στην Κύθνο όπου δεν έχουν κατατεθεί υποψηφιότητες για την Τοπική Οργάνωση και είναι πολύ λίγα τα μέλη. Σε όλα τα υπόλοιπα νησιά θα στηθούν 3 κάλπες, γιατί οι εκλογές αφορούν στην Τοπική Οργάνωση, τη Νομαρχιακή και τους συνέδρους. Οι κάλπες θα ανοίξουν 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Φυσικά στα νησιά που ψηφίζουν λίγα άτομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πολύ νωρίτερα, ενώ τα αποτελέσματα, με την καταμέτρηση των ψήφων από τις εφορευτικές επιτροπές, θα είναι άμεσα ανακοινώσιμα».

Να σταθούμε όμως και στην ουσία των πραγμάτων, όσον αφορά στις προεκλογικές μεθοδεύσεις, στις οποίες ήδη έχετε αναφερθεί. Μετά την επί χρόνια ενεργό ενασχόληση σας με τα αθλητικά, εξέπληξε η μόλις λίγα εικοσιτετράωρα ανακοίνωση της διαγραφή σας από την ΕΠΣ Κυκλάδων. Σχετίζεται αυτή η κίνηση με την υποψηφιότητα σας;

Χ. Κ.: «Είναι μία από τις μεθοδεύσεις. Ένα συμβούλιο μπορεί, με βάση την πλειοψηφία να περάσει μία πρόταση ή να προχωρήσει σε μία διαγραφή. Εγώ είμαι στην ΕΠΣ Κυκλάδων από το 2007 και μετείχα σε τρεις εκλογικές διαδικασίες, στις οποίες εκλέχθηκα με την ψήφο των σωματείων. Άρα κανένας Φρέρης και κανένας σύμβουλος, δεν μπορεί να με διαγράψει. Θυμήθηκαν τώρα, μετά από 10 χρόνια, ότι κάποτε ήμουν προπονητής και δεν κατέθεσα την περίοδο εκείνη το πτυχίο μου. Μόνο που εγώ δεν είμαι προπονητής και αυτό το ξέρουν όλοι. Όμως βασίστηκαν στο ότι βρισκόμουν στο site στη λίστα των προπονητών της ΕΠΟ. Έχω καταθέσει μία βεβαίωση στην ΕΠΣ τη βεβαίωση από τον Σύνδεσμο Προπονητών Θεσσαλονίκης ότι έχω διαγραφεί από το 2006 δεν πλήρωνα την συνδρομή μου, άρα δεν ήμουν μέλος. Πού λοιπόν τίθεται θέμα ηθικής; Ανήθικα είναι όλα τα υπόλοιπα. Ο λόγος της διαγραφής έχει να κάνει και με τις κομματικές εκλογές, όπως και για να μην συμμετέχω στις επόμενες εκλογές της ΕΠΣ, τον επόμενο Μάρτιο. Θα κάνω προσφυγή ακύρωση και ότι μου επιτρέπει ο νόμος. Δεν θα αφήσω μία παρέα να καταστρέψει το ποδόσφαιρο και να μπει στα πολιτικά της Ν.Δ.».

Ποιο είναι το τελευταίο πριν τις εκλογές μήνυμα σας προς τα μέλη του κόμματος σας;

Χ. Κ.: «Κάποιοι δεν θέλουν να έχουν απέναντι τους μία λειτουργική και δημιουργική ΝΟΔΕ και ο νοών νοείτω. Οι φίλοι όμως της Ν.Δ. θα δώσουν την Κυριακή την απάντηση τους. Μία αποστομωτική απάντηση σε όλους του λασπολόγους και τους δήθεν Νεοδημοκράτες, που για προσωπικό και μόνο όφελος παίζουν ή συμμετέχουν σε παιχνίδια, με σκοπό να δημιουργήσουν σύγχυση και αναστάτωση την ημέρα των εκλογών. Μία ομάδα 4 προσώπων που δεν ανήκει στη Ν.Δ., ένας πολυτεχνίτης «δημοσιογράφος» και δύο υπό μεταγραφή στη Ν.Δ., δεν μπορούν να επηρεάσουν στο παραμικρό τον δικό μου δρόμο προς τη νίκη. Οι φίλοι και οι φίλες της Ν.Δ., που θα συμμετάσχουν, ως ενεργά μέλη, στις εκλογές της Κυριακής, θα δώσουν σε όλους την απάντηση τους. Δεν θα κάνουν το χατίρι κανενός Φρέρη και όποιων άλλων κρύβονται πίσω από μια απόφαση προμελετημένη για ευνόητους λόγους. Η προδοσφαιροποίηση της πολιτικής και ιδιαίτερα στον χώρο της Ν.Δ. δεν έχει θεση και δεν θα τους περάσει. Προχωράμε μπροστά με μοναδικό σκοπό το καλό της πατρίδος. Η μέχρι τώρα αφωνία της ΝΟΔΕ θα μετατραπεί σε φωνή, που θα επικοινωνεί και θα ακούγεται για όλα τα μεγάλα και σοβαρά θέματα. Εύχομαι μία καλή εκλογική διαδικασία και καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους».