Τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ. στις Κυκλάδες

Νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων ο Χ. Καφτηράνης

 

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ., για την ανάδειξη των μελών στα Νομαρχιακά και Τοπικά όργανα του κόμματος, με την επικράτηση του Χρήστου Καφτηράνη για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Κυκλάδων.

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών των εσωκομματικών εκλογών, τα ενεργά μέλη της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας ανέδειξαν τους εκπροσώπους στα τοπικά όργανα του κόμματος, με ανανεώσεις και επαναφορά στο προσκήνιο παλαιών γνωστών κομματικών στελεχών, αλλά και νέων προσώπων που για πρώτη φορά συμμετέχουν σε κομματικά όργανα.

Πανηγυρική ήταν η εκλογή του παλαιού στελέχους της Ν.Δ. Χρήστου Καφτηράνη, για την θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, με ποσοστό 65%,ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει επί μία 10ετία και πάλι πρόεδρος του νομαρχιακού οργάνου.

Απέναντι του μειοψήφησε ο νυν πρόεδρος Κώστας Γαβιώτης, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 35%, το οποίο όμως δεν του επέτρεψε ούτε την εκλογή του ως μέλος της ΝΟΔΕ, καθώς δεν συγκέντρωσε το 40% που κρίνεται ως το κατώτερο ποσοστό εκλογής για συμμετοχή στο νομαρχιακό όργανο.

Το μήνυμα του νέου προέδρου της ΝΟΔΕ Κυκλάδων

Αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο νεοεκλεγής πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, μίλησε στην «Κοινή Γνώμη», τόσο για την επικράτηση του στις εκλογές όσο και για τον ρόλο του κομματικού οργάνου την επόμενη ημέρα.

Όπως ο ίδιος ανέφερε «Σε αυτό τον αγώνα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Υπάρχει πρώτα το καλό της πατρίδας μας και δεύτερο το καλό της παράταξης μας. Η μεγάλη συμμετοχή και ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών ανέδειξαν ως μεγάλο νικητή τη Ν.Δ. Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά. Κανένας δεν περισσεύει. Η ΝΟΔΕ Κυκλάδων από σήμερα θα είναι πιο δυνατή και με φωνή».

Πέραν της δικής του εκλογής, στάθηκε ιδιαίτερα και σε όσους μετείχαν στην εκλογική διαδικασία ως ψηφοφόροι, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του.

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε «Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη μας στα νησιά που με την αθρόα συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία ανέδειξαν τους ικανότερους για να στελεχώσουν για τα επόμενα 2 χρόνια την κομματική οργάνωση.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους νησιώτες συμπολίτες και συναγωνιστές μας που τίμησαν τόσο εμένα προσωπικά όσο και τους συνεργάτες μου, με την ψήφο τους, για να δώσουμε στη ΝΟΔΕ Κυκλάδων αυτό που όλοι οραματίζονται για την επόμενη ημέρα: φωνή, δουλειά, ανάδειξη των προβλημάτων και συμμετοχή στο γίγνεσθαι των νησιών. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές της Ν.Δ., που πλαισίωσαν τις εφορευτικές επιτροπές για την ομαλή διεξαγωγή μιας δημοκρατικής διαδικασίας, που πραγματοποιήθηκε με έναν νέο τρόπο εγγραφών και συμμετοχής.

Συνεχάρη δε όσους συμμετείχαν ως υποψήφιοι, ενώ ανέλαβε και τις προσωπικές του δεσμεύσεις για τον κομματικό ρόλο που κλήθηκε να υπηρετήσει.

Όπως είπε «Συγχαρητήρια σε όσους πήραν μέρος ως υποψήφιοι σε  αυτές τις εκλογές,  τους εκλεγμένους αλλά και τους μη εκλεγμένους, όπως αξίζουν συγχαρητήρια στα εκλεγμένα μέλη της ΝΟΔΕ και σε όσους εκλέχθηκαν στις ΔΗΜΤΟ, προέδρους και μέλη.

Προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να οργανώσω καλύτερα της ΝΟΔΕ ώστε να έχει καλύτερη και ισχυρότερη παρουσία και διεισδυτικό ρόλο σε όλα τα θέματα που αφορούν στα νησιά».

Θέλωντας δε να κωδικοποιήσει το μήνυμα που έλαβε ως απόρροια αυτών των εκλογών, υποστήριξε ότι «Ένα μήνυμα που βγήκε από αυτές τις εκλογές, ιδιαίτερα στα νησιά μας, είναι ότι στη Ν.Δ. δεν χωρούν και δεν έχουν θέση «παρασιτικές» συμπεριφορές ανθρώπων οι οποίοι για προσωπικό όφελος παραγωντίζουν στο όνομα της Ν.Δ. Τα μέλη του κόμματος έδωσαν την απάντηση τους με την ψήφο τους και εμείς υπέρ αυτού θα πράξουμε. Η Ν.Δ. προχωρά μπροστά ενωμένη, δυνατά με τα μέλη μας, όλοι μαζί, με στόχο το καλό της πατρίδας, το καλό της παράταξης και την απαλλαγή από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Για τις συζητήσεις και τους σχολιασμούς που υπήρξαν σχετικά με την εμπλοκή στην εκλογική διαδικασία, ως μέλη εφορευτικών επιτροπών, ατόμων που δεν σχετίζονται με τη Ν.Δ., ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ εξήγησε ότι «για να μετέχει κάποιος, με κάθε τρόπο στις εσωκομματικές εκλογές, αρκεί να εγγραφεί ως μέλος ακόμα και την τελευταία στιγμή».

Όπως ενημέρωσε, δίνεται η δυνατότητα ακόμα και υποψηφιότητας για την θέση του προέδρου με εγγραφή έστω και με μία ημέρα εγγραφή.

Όμως διευκρίνισε ότι» ήταν αρκετοί και αυτοί που έμειναν εκτός εκλογικής διαδικασίας είτε γιατί δεν είχαν εξοικειωθεί με το σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής είτε γιατί θεωρούσαν ότι θα υπάρξει παράταση».

Εξέφρασε όμως την βεβαιότητα του ότι το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί ο αριθμός των μελών στις Κυκλάδες, καθώς ήδη έχει γίνει αποδέκτης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για νέες εγγραφές.

Τα τελικά αποτελέσματα

Τελικά αποτελέσματα ανάδειξης Προέδρου και Μελών Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟ.Δ.Ε.), καθώς και Προέδρου και Μελών της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης (ΔΗΜ.Τ.Ο.). Σύρου της Νέας Δημοκρατίας.

ΝΟ.Δ.Ε. Κυκλάδων

Συγκεντρωτικά τελικά αποτελέσματα ΝΟ.Δ.Ε. Κυκλάδων

Εγγεγραμμένοι: 1.572

Ψήφισαν: 1.343

Άκυρα: 11

Λευκά: 84

Έγκυρα: 1.248

Για τη θέση του Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. Κυκλάδων έλαβαν:

Καφτηράνης Χρήστος του Γεωργίου: 804

Γαβιώτης Κωνσταντίνος του Ηλία: 444

Για τη θέση των μελών ΝΟ.Δ.Ε. Κυκλάδων, εκλέγονται οι πρώτοι 9 και συνολικά έλαβαν:

1. Πελοποννήσιος Μιλτιάδης του Φωτίου: 390

2. Δαρζέντας Χαράλαμπος του Νικολάου: 350

3. Κουφόπουλος Αριστείδης-Αντώνιος του Ιωάννη: 345

4. Μπαφίτης Παντελής του Μιχαήλ: 303

5. Κουντούρης Γεράσιμος του Πέτρου: 227

6. Μπαϊμπά Βιργινία του Γεωργίου: 209

7. Κουσαθανάς Αντώνιος του Ματθαίου: 206

8. Αλοιμόνου Ευγενία του Ιωάννη: 188

9. Μπούμπουλης Κωνσταντίνος του Μιχαήλ: 172

10. Νομικός Νικόλαος του Ιακώβου: 162

11. Χαλκιάς Ευάγγελος του Ιωάννη: 143

12. Παγώνης Ανδρέας του Μιχαήλ: 77

13. Τσιριγωτάκης Εμμανουήλ του Κωνσταντίνου: 74

14. Πανοηλίας Ευάγγελος του Χρήστου: 58

15. Ρούσσος Λεονάρδος του Ιωάννη: 55

16. Πολυκανδριώτης Αντώνιος του Γεωργίου: 55

ΔΗΜ.Τ.Ο. Σύρου

Συγκεντρωτικά τελικά αποτελέσματα ΔΗΜ.Τ.Ο. Σύρου

Εγγεγραμμένοι: 351

Ψήφισαν: 289

Άκυρα: 5

Λευκά: 19

Έγκυρα: 265

Για τη θέση του Προέδρου ΔΗΜ.Τ.Ο. Σύρου έλαβαν:

Μπαρμπούνης Ευστάθιος του Γεωργίου: 159

Χαλκιά Ανθή του Γεωργίου: 106.

 Για τη θέση των μελών ΔΗΜ.Τ.Ο. Σύρου, εκλέγονται οι 9 και έλαβαν:

1. Παγίδας Αντώνιος του Γεωργίου: 94

2. Κασιμάτης Ιωάννης του Κωνσταντίνου: 87

3. Ραουζαίος Πέτρος του Μάρκου: 62

4. Δαλέζιος Νικόλαος του Γεωργίου: 60

5. Τρουμπετάκης Στυλανιός του Δημητρίου: 59

6. Ράμμου Μπούμπουλη Θεοδώρα (ΝΤΩΝΤΩ) συζ. Κωνσταντίνου: 55

7. Σκοπελίτης Εμμανουήλ του Χριστοδούλου: 50

8. Παραδείσης Ιωάννης-Ιάκωβος του Γεωργίου: 44

9. Ρούσσος Ελευθέριος του Θεοφίλου: 38

10. Χάρος Μιχαήλ του Ανδρέα: 22