Eπίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων στη Σίφνο

  • Παρασκευή, 18 Μαΐου, 2018 - 14:55

Στη Σίφνο παρευρέθη ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων το προηγούμενο διήμερο με την ευκαιρία της γιορτής του εορτασμού της Πολιούχου, Παναγίας Χρυσοπηγής. 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί είχε σειρά συναντήσεων και συμμετείχε στη διευρυμένη σύσκεψη που διεξήχθη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία του Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων, του κυβερνητικού Βουλευτή κ.Νίκου Συρμαλένιου, του πρώην υπουργού και βουλευτή της Αντιπολίτευσης της Ν.Δ. κ.Γιάννη Βρούτση, του Περιφερειακού Συμβούλου κ.Δαδάου, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σίφνου και εκπροσώπων των φορέων του νησιού.

Ο κ. Λεονταρίτης ενημέρωσε για την εξέλιξη των έργων, των οποίων η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αναλάβει την υλοποίησή τους με την σύνταξη μελετών και την εξ' ολοκλήρου χρηματοδότησή τους.

Τα έργα, στα οποία αναφέρθηκε και πρόκειται να υλοποιηθούν  είναι:

1) τo νέο λιμάνι στις Καμάρες της Σίφνου

2) το μεγάλο έργο της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού

3) την βελτίωση του οδικού δικτύου που αφορά την ασφαλτόστρωση από        την Απολλωνία μέχρι τον κόμβο προς Κάβο και Πλατύ Γιαλό.

4) την χρηματοδότηση της επισκευής των σχολικών κτιρίων της Σίφνου (Β΄φάση)

5) την χρηματοδότηση της μελέτης για την αποκατάσταση των διαβρώσεων στην παραλία του Πλατύ Γιαλού.

6) την χρηματοδότηση της ανακατασκευής της πλατείας Ηρώων στην Απολλωνία σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Σίφνου.

7) την χρηματοδότηση του μεγαλύτερου γαστρονομικού φεστιβάλ των Κυκλάδων "Νικόλαος Τσελεμεντές" που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου.

8) τη θέσπιση ετήσιου και διήμερου πολιτιστικού φεστιβάλ το οποίο θα διεξάγεται στην Αυγουστιάτικη πανσέληνο με σκοπό την ανάδειξη των κάστρων της Σίφνου.

Σχετικά με την επίσκεψή του στη Σίφνο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κος. Λεονταρίτης δήλωσε : 

"Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ως Περιφερειακή Αρχή εργαστήκαμε με σχέδιο για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του νησιού σε αγαστή συνεργασία με τον Έπαρχο Σίφνου κ.Ν.Βενάκη. Η Σίφνος τα επόμενα χρόνια θα παρουσιάζει μια τελείως διαφορετική εικόνα έχοντας επιλύσει τα μεγάλα προβλήματα που την απασχολούσαν. Με τη συνεργασία του Δήμου αλλά και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου θα προσπαθήσουμε να τα υλοποιήσουμε το συντομότερο δυνατόν."