Δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη στο πλαίσιο της ομιλίας του στο 15ο Περιφερειακό Συνέδριο στη Σύρο

Αναβαθμίζεται το στάδιο Πευκακίων

Βελτίωση αθλητικών υποδομών και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, με απόφαση της κυβέρνησης

Τη φιλοσοφία της κυβέρνησης για τον Αθλητισμό καθώς και για την ενίσχυση και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών “ξεδίπλωσε” ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης στο πλαίσιο της ομιλίας του στη Σύρο, κατά τη διάρκεια του 15ου Περιφερειακού Συνεδρίου, οπότε και ανακοίνωσε θετικές εξελίξεις για το στάδιο Πευκακίων και για άλλους αθλητικούς χώρους σε νησιά των Κυκλάδων.

Παρουσία αιρετών προσώπων από τον νησιωτικό νομό, καθώς κι εκπροσώπων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ο κ. Βασιλειάδης κατέστησε σαφή την πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση για τη στήριξη και την ανάπτυξη του Αθλητισμού σε όλη τη χώρα και στις τοπικές κοινωνίες των νησιών, εξηγώντας πως το αρμόδιο Υπουργείο δίνει έμφαση στη βελτίωση και αποκατάσταση των υφιστάμενων υποδομών, βάσει των διαθέσιμων οικονομικών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βασιλειάδης αφού έθεσε το περίγραμμα της οικονομικής πραγματικότητας βάσει του οποίου κινείται η κυβέρνηση, υπενθύμισε πως, δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει δυνατότητα άντλησης χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ για τον Αθλητισμό με ευθύνη παλαιότερων πολιτικών προσώπων, ενώ με την ιδιωτικοποίηση και του ΟΠΑΠ πλέον δεν υπάρχει ένα μεγάλο ποσό που προοριζόταν για τις αθλητικές υποδομές.

Ωστόσο, σημειώνοντας πως, η κυβέρνηση επιδιώκει με κάθε ορθό τρόπο να εξασφαλίσει κονδύλια για τις αθλητικές υποδομές, τόνισε πως, προέβη στη αύξηση του αρχικού ποσού από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συγκεκριμένα από το ποσό των 3 εκ. Ευρώ, μερίμνησε για την αύξησή του στα 10 εκ. Ευρώ με φόντο δε και την απαίτηση “εξόφλησης” παλαιότερων λογαριασμών κι εκκρεμοτήτων που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Αφού διευκρίνισε πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν προχωρήσει σε έναν σαφή προγραμματισμό των αναγκών μετά από καταγραφή, επεσήμανε πως, τα διαθέσιμα χρήματα θα διοχετευθούν για την αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών και όχι για την προώθηση νέων φαραωνικών έργων.

Η Σύρος δρομολογεί λύση για το στάδιο Πευκακίων

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο αρμόδιος Υφυπουργός γνωστοποίησε την ένταξη του έργου “Επισκευή – αναβάθμιση Ανοικτού Δημοτικού Γυμναστηρίου στη θέση Πευκάκια Ν. Σύρου” με προϋπολογισμό συνολικά 753.677,36 ευρώ, το οποίο θα καλυφθεί από τη συγχρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

“Το πρώτο και βασικό μας μέλημα είναι οι παρεμβάσεις στις υπάρχουσες αθλητικές υποδομές ούτως ώστε να καταφέρουμε σε αυτή τη χώρα να μην υπάρχει αθλητική εγκατάσταση που να μην είναι ασφαλής και να μην είναι αδειοδοτημένη” σχολίασε προλογικά των αναφορών του στα έργα των νησιών, εξηγώντας πως σε αυτό τον άξονα, προκύπτει και η απόφαση αναβάθμισης του σταδίου Πευκακίων σε ένα σύγχρονο προπονητήριο για τους αθλητές και τους λάτρεις του στίβου.

Όπως ο ίδιος σημείωσε, “Είχα βρεθεί πέρυσι στη Σύρο (LG Aegean Ball Festival) και διαπιστώσαμε ότι είναι η μοναδική πρωτεύουσα για να είμαστε ειλικρινείς, πλέον, νομού που δεν έχει εγκαταστάσεις στίβου”. Ο κ. Βασιλειάδης πρόσθεσε μάλιστα πως, “Η δημιουργία με συγχρηματοδότηση με το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης της στιβικής εγκατάστασης στα Πευκάκια θα προχωρήσει” καθώς είναι ένα έργο “που και η τοπική κοινωνία το ήθελε”.

Σχολίασε δε πως, συνολικά για τη χώρα, που έχει υποδεχθεί και φιλοξενήσει διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων “είναι ντροπή να μην εξασφαλίζει τουλάχιστον σε κάθε πρωτεύουσα νομού μία τέτοια εγκατάσταση”.

 

Δημόσιο “ευχαριστώ” από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης

 

 

Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του κ. Βασιλειάδη το απόγευμα της Τρίτης, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης εξέδωσε ανακοίνωση, στο περιεχόμενο της οποίας ευχαριστεί τον ίδιο για τη συνεργασία και την ανταπόκριση απέναντι στις “ανοικτές” και σοβαρές ανάγκες του νησιού.

“Στο πλαίσιο των συνεχών και επίμονων προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού μας, οι οποίες στην πλειοψηφία τους είναι γηρασμένες και πεπαλαιωμένες, καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε ληφθεί η παραμικρή μέριμνα, η επίσημη ανακοίνωση του κ. Υφυπουργού, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την αγαστή συνεργασία όλο αυτό το διάστημα, μας χαροποιεί ιδιαίτερα” αναφέρει η Δημοτική Αρχή, συμπληρώνοντας μάλιστα πως, “το Δημοτικό μας Γυμναστήριο θα κατασταθεί λειτουργικό και ασφαλές, ικανό να φιλοξενεί μαθητικούς αγώνες και να καλύπτει τις ανάγκες των προπονήσεων αθλητών και μαθητών, αλλά και να λειτουργεί ως χώρος αναψυχής και εκγύμνασης όλων των δημοτών”.

Έργα σε Κέα, Αμοργό και Μήλο

Πέραν των ανακοινώσεων για τη Σύρο, ο κ. Βασιλειάδης γνωστοποίησε θετικές εξελίξεις και για τρία ακόμη νησιά του νομού.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Κορησσίας στην Κέα, “Φτιάχνουμε τις εγκαταστάσεις που εκεί πέρα είναι σε πραγματικά κακή κατάσταση”. Επίσης, μίλησε και για το νησί της Μήλου, εξηγώντας πως, από κοινού με τον Δήμο που “χρηματοδοτεί ένα ποσοστό”, “μπαίνουμε στη διαδικασία συντήρησης του δημοτικού σταδίου μαζί με τη βοήθεια του Δήμου”.

Σύμφωνα με όσα επεσήμανε, τα παραπάνω έργα “έχουν υπογραφεί ήδη από το Υπουργείο Ανάπτυξης και το επόμενο διάστημα προχωράμε σε συμβασιοποίηση” ενώ ο ίδιος συμπλήρωσε τέλος, πως, “στο στάδιο της προένταξης είναι η δημιουργία γηπέδων 5χ5 στην Αμοργό”.