Διεθνές συνέδριο για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων στη Νάξο

  • Πέμπτη, 7 Ιουνίου, 2018 - 14:25

«Αειφόρος Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων» είναι ο τίτλος του διεθνούς συνεδρίου που θα διοργανωθεί στην Σχολή Ουρσουλινών από τις 13 έως τις 16 Ιουνίου 2018, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική είσοδο του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στο χώρο των συνεδρίων διεθνούς απήχησης. Το συνέδριο «σταθμός» που θα εστιάζει σε θέματα βιώσιμης διαχείρισης αποβλήτων με την εφαρμογή αποτελεσματικών πρακτικών και σύγχρονων τεχνολογιών, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο ευρύτερο πλαίσιο των καινοτόμων πρωτοβουλιών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το Ευρωπαϊκό έργο LIFE «PAVEtheWAySTE».

Η ιδιαίτερη σημασία των εργασιών του συνεδρίου επιβεβαιώνεται από τους εντυπωσιακούς αριθμούς που το συνοδεύουν. Πάνω από 500 επιστημονικοί σύνεδροι από 80 χώρες, θα επισκεφτούν το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων για τον συγκεκριμένο σκοπό, μεταξύ αυτών πλήθος από εξέχουσες Ελληνικές και διεθνείς προσωπικότητες που ασχολούνται με περιβαλλοντικά θέματα ή δραστηριοποιούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επιπλέον, οι προφορικές παρουσιάσεις που θα πραγματοποιηθούν όλες στην Αγγλική γλώσσα ξεπερνούν τις 350, γεγονός που έρχεται να ενισχύσει την πολυφωνία και την πολυεθνικότητα του συνεδρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου https://www.naxos2018.uest.gr/ ή να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους του συνεδρίου κ. Νικόλαο Κονδύλη και κ. Κωνσταντίνο Μουστάκα στα email nikkon@naxos.gov.gr και konmoust@central.ntua.gr .