Ο Δήμος Μήλου για το video clip της Beyonce δίπλα στην Αφροδίτη της Μήλου

  • Τετάρτη, 20 Ιουνίου, 2018 - 06:21

Όπως ενημερωθήκαμε από τον ελληνικό και διεθνή ηλεκτρονικό τύπο, η διοίκηση του Μουσείου του Λούβρου επέτρεψε την κινηματογράφηση του νέου video clip της Beyonce και του JayΖ εντός του μουσείου, με κύριους «πρωταγωνιστές», τις μοναδικές ελληνικές αρχαιότητες που φιλοξενούνται εκεί, το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης και το μοναδικό άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, της δικής μας «ξενιτεμένης θεάς».

Το γεγονός ότι ακόμα και μία καλλιτέχνιδα με διεθνή απήχηση, όπως η Beyonce, επέλεξε να πλαισιωθεί από μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας, ενισχύει τη διαχρονική τους αξία. Πολύ περισσότερο, όταν ειδικά η περίπτωση της Αφροδίτης, εκτός από μνημείο της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, αποτελεί και το σύμβολο της Μήλου. Ένα σύμβολο, που παραμένει σε κατάσταση ομηρείας, στερώντας το δικαίωμα του επαναπατρισμού του, εκεί όπου ανήκει.

Εμείς οι κάτοικοι της Μήλου, υψώσαμε εδώ και καιρό τη φωνή του δικαίου, και μαζί με τους χιλιάδες φίλους και υποστηρικτές του νησιού μας, έχουμε καλέσει την παγκόσμια κοινότητα να ευαισθητοποιηθεί και να πλαισιώσει την καμπάνια μας για την διεκδίκηση του επαναπατρισμού του αγάλματος της Aφροδίτης της Μήλου, με moto takeaphroditehome. Η Μήλος μπορεί να είναι ένα μικρό νησί του Αιγαίου, αλλά έχει δυνατή φωνή και αδιαμφισβήτητο δίκιο.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο Video clip θα λειτουργήσει ως μια ακόμα υπενθύμιση για το πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή το σύμβολό μας και ποιοι το παραχωρούν ερήμην μας ως "σκηνικό" για δεξιώσεις και κινηματογραφήσεις με μοναδικό στόχο την προβολή του Μουσείου και τα εμπορικά οφέλη του.

Η Δημοτική Αρχή Μήλου απευθύνει δημόσια πρόσκληση στην ίδια τη δημοφιλή τραγουδίστρια να επισκεφτεί το νησί μας για να δεί από κοντά την πατρίδα της Αφροδίτης, την γη όπου εκείνη "γεννήθηκε".