Εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας στην Κύθνο

  • Δευτέρα, 25 Ιουνίου, 2018 - 13:59

Ο Δήμος Κύθνου, σε συνεργασία με την εταιρεία ενεργειακών εφαρμογών "ΒΟΡΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ" του κ. Μιχάλη Ζουλουφού, μετά από σχετική ανοιχτή πρόσκληση του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), συμμετείχαν στις πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας 2018.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των Ε‘-Στ' τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Κύθνου παρακολούθησαν διαλέξεις σχετικά με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τις ωφέλειες αυτών για το περιβάλλον, την Πέμπτη 14.6.2018. Η "ΗΜΕΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ" αποτελεί τη συνεισφορά της νησιωτικής σχολικής κοινότητας μας στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ευαισθητοποίηση των μικρών πολιτών μας. 

Η "Ημέρα Ενέργειας" αποτελεί μια πρωτοποριακή περιβαλλοντική δράση του Δήμου Κύθνου. Το Δημοτικό Σχολείο Κύθνου αποτελεί το μοναδικό Δημόσιο Ελληνικό εκπαιδευτικό Ίδρυμα, το οποίο έλαβε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διοργάνωση αυτής της δράσης. Αυτή η τιμητική διάκριση μας ωθεί στο σχεδιασμό και στην μελλοντική υλοποίηση περισσότερων σχετικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σε συνεργασία με διακεκριμένους Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς φορείς.