Η Τήνος καλύτερος προορισμός εμπειρίας το 2018 στην Ελλάδα

  • Τετάρτη, 4 Ιουλίου, 2018 - 06:19

Τη διεθνή αναγνώριση ως Καλύτερος Προορισμός Εμπειρίας στην Ελλάδα για το 2018 κατέκτησε η Τήνος που, ως «Μούσα του Αιγαίου» , ενέπνευσε το κοινό των World Travel Awards που, ως κριτές, ψήφισαν να την επιλέξουν και να τη βραβεύσουν.

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Ζάππειο σε μία τελετή που θύμιζε βραδιά Oscar, παρουσία του Δημάρχου Τήνου κ. Γιάννη Σιώτου, της Αντιδημάρχου Αναστασίας Δεληγιάννη και προσωπικοτήτων από το χώρο του Τουρισμού.

Το κυκλαδίτικο νησί ψηφίσθηκε για τον Πολιτισμό, τη γαστρονομία, τις μαγευτικές παραλίες και τα χωριά του, αλλά κυρίως για τους φιλόξενους κατοίκους του που κάνουν την εμπειρία του ταξιδιού μοναδική για τους επισκέπτες , πράγμα που αποτυπώνεται στις ήδη υψηλές κρατήσεις του καλοκαιριού ενώ, ταυτόχρονα, κερδίζει συνεχώς τις προτιμήσεις του κοινού ακόμα και για ολιγοήμερες διακοπές όλο το χρόνο.

Πρόκειται για μια παγκοσμίου φήμης και εγκυρότητας διάκριση που, όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Σιώτος «αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση ότι η Τήνος , χάρη στη μοναδικότητά της, έχει πλέον καταταγεί στους δημοφιλείς προορισμούς , αφού καλύπτει ένα ευρύ φάσμα της διεθνούς ζήτησης ικανοποιώντας τις ανάγκες ποιοτικών διακοπών» . Και πρόσθεσε : «Η τιμητική αυτή διάκριση, που προέρχεται μάλιστα από ένα τόσο σοβαρό Οργανισμό, δικαιώνει τις προσπάθειες που ως Δημοτική Αρχή μαζί με τους επαγγελματίες και τους φορείς του νησιού καταβάλουμε για να αναδείξουμε τον πλούτο του τόπου μας».

Εξάλλου, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Τουρισμού κυρία Αναστασία Δεληγιάννη τόνισε ότι η βράβευση αυτή «θα ενισχύσει τη φήμη της Τήνου στη διεθνή τουριστική αγορά καθιστώντας το νησί, όχι απλά ως εναλλακτική, αλλά ως επιλεκτική πρόταση διακοπών, που, χάρη στα ποιοτικά χαρακτηριστικά που διαθέτει, κερδίζει συνεχώς εντυπώσεις και φίλους».

Υποψήφιοι στην κατηγορία ήταν επίσης τα Χανιά, η Κάλυμνος η Λέσβος το Πήλιο και το Ζαγόρι.

Τα World Travel Awards (https://www.worldtravelawards) αποτελούν παγκοσμίως αναγνωρισμένο θεσμό που ιδρύθηκε το 1993 με σκοπό να γνωστοποιήσει σε 6 πλατφόρμες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης που διαθέτει σε 10 γλώσσες, την τελειότητα σε όλα τα βασικά σημεία ταξιδιού, του τουρισμού και των υπηρεσιών.

«Η Τήνος είναι ένας παράδεισος που πρέπει να εξερευνηθεί»

Για το βραβείο που έλαβε η Τήνος, ο Δήμαρχος Γιάννης Σιώτος μίλησε στην «Κοινή Γνώμη, επισημαίνοντας πως «το βραβείο αυτό προέκυψε από μία κοπιαστική δουλειά χρόνων. Είναι αποτέλεσμα κοινών δράσεων και συνεργασίας. Αυτό το βραβείο δεν είναι τυχαίο, αν σκεφτεί κανείς ότι είχαμε τουριστικά μεγαθήρια να αντιμετωπίσουμε, όπως είναι τα Χανιά. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, όμως δεν εφησυχάζουμε, αντίθετα έχουμε το άγχος να σταθεροποιηθούμε σε αυτή την κορυφή. Σκοπός μας είναι να κάνουμε την Τήνο βασικό προορισμό και να ενδυναμώσουμε την εμπιστοσύνη στους επισκέπτες, με στοχεύσεις στα social media, τις μηχανές αναζήτησης, τους ταξιδιωτικούς οδηγούς».

Ειδικά για τον τίτλο που απέσπασε το νησί ως «προορισμός εμπειρίας», ο κ. Σιώτος σχολίασε ότι «είναι σημαντικό ότι αυτός προέκυψε με βάση τα σχόλια των επισκεπτών», ενώ αποτέλεσε και το κύριο στοιχείο της τουριστικής επικοινωνιακής εξωστρέφειας, το οποίο προωθεί η πλευρά της Δημοτικής Αρχής.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους κρυμμένους και ανεξερεύνητους από τους επισκέπτες, θησαυρούς του νησιού, λέοντας ότι «Η Τήνος είναι ένας παράδεισος που πρέπει να εξερευνηθεί και γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο που την λέμε η «γνωστή άγνωστη Τήνος». Όλοι έχουν έρθει, όμως στην συντριπτική του πλειοψηφία έχουν κάνει τη διαδρομή από το λιμάνι έως την Παναγία, όμως δεν έχουν εξερευνήσει την ενδοχώρα της. Η Τήνος συνδυάζει μία πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, γραφικά χωριά, πανέμορφες παραλίες, έναν γαστρονομικό πολιτισμό».

Για το πώς μπορεί να υπάρξει η μεταστροφή του προσκυνηματικού χαρακτήρα επισκέψεων που κυριαρχεί, με παράλληλα ανάδειξη και των ισχυρών στοιχείων της ενδοχώρας του νησιού, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι «από την στιγμή που οι επισκέπτες έρχονται με αφορμή το προσκύνημα, πρέπει να τους δώσουμε κίνητρα για να εξερευνήσουν και την ενδοχώρα, αλλά ακόμα και την πόλη, που είναι παρεξηγημένη. Υπάρχουν πολύ όμορφα  σοκάκια και δεν έχει δεόντως προβληθεί. Εμείς αυτό κάναμε, βέβαια μέσα από μία επιθετική τουριστική πολιτική».

Αναλύοντας την αναγκαιότητα τουριστικής ανάπτυξης της Τήνου ο κ. Σιώτος είπε ότι «ο τουρισμός είναι πυλώνας των νησιωτικών οικονομιών. Νησιά μεγάλα, όπως η Τήνος, μπορούν να ελπίζουν και στον πρωτογενή τομέα, όπως και στο real estate, όμως ανέκανθεν οι νησιωτικοί Δήμοι στηρίζονταν, κατά κύριο λόγο, στον τουρισμό. Το όραμα είναι να υπάρξει μία πολύπλευρη ανάπτυξη του νησιού, σε όλους τους τομείς. Χωρίς να θέλω να επικεντρωθώ κάπου, θα σταθώ αρωγός σε κάθε μορφής, ήπιας πάντοτε, ανάπτυξης. Όμως ο τουρισμός παραμένει ο πυλώνας της οικονομίας ενός νησιωτικού Δήμου».