Δήμος Μήλου

Τιμήθηκε η Μήλος για την παραλία του Προβατά

  • Τρίτη, 17 Ιουλίου, 2018 - 14:04

Με το βραβείο «BLUE FLAG BEACH 5 YEARS CERTIFICATE – Provatas» τιμήθηκε η Μήλος για την παραλία του Προβατά, για την επίτευξη εξαιρετικών προτύπων στους τομείς της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, της ποιότητας των υδάτων, της περιβαλλοντικής διαχείρισης και της ασφάλειας από το 2014 έως το 2018.

Πρόκειται για το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο που απονέμεται από το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE) που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Κρίσεων (EEK) όπου μετέχουν εκπρόσωποι Υπουργείων, της ΚΕΔΕ και άλλων φορέων.

Το βραβείο αυτό αποτελεί σημαντική διάκριση για τη Μήλο διότι συμβάλλει έμπρακτα στην ενίσχυση της τουριστικής εικόνας του νησιού και είναι μια πετυχημένη απόδειξη της συνεργασίας του κοινωνικού και του εθελοντικού τομέα αλλά και του επιστημονικού χώρου με την Αυτοδιοίκηση.

Ο ετήσιος θεσμός της «Γαλάζιας Σημαίας» προσδίδει διεθνώς σφραγίδα ποιότητας στην ακτή του Προβατά καθώς απονέμεται κάθε έτος έπειτα από αυστηρούς ελέγχους ποιότητας με αυστηρότατες προϋποθέσεις και περιβαλλοντικά κριτήρια.