Συνεδρίαση ΝΟΔΕ Κυκλάδων

  • Τρίτη, 31 Ιουλίου, 2018 - 13:57

Η συνεδρίαση της ΝΟΔΕ η οποία είχε αναβληθεί την περασμένη εβδομάδα, λόγω της εθνικής τραγωδίας της 23 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε απόψε στις 30 Ιουλίου και ώρα 21.00 χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά την τεχνολογία, αφού η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως ήταν φυσικό τα οργανωτικά θέματα, που συνήθως απασχολούν και αποτελούν πάντα το κύριο θέμα συζήτησης στις συνεδριάσεις της ΝΟ.Δ.Ε υπήρχαν και σήμερα στην ατζέντα. Έγινε όμως εκτενή αναφορά και συζήτηση και για τη φωτιά στο μάτι και τη διαχείριση από πλευράς κυβέρνησης.

      Η κυβέρνηση επέδειξε έναν συνδυασμό ανικανότητας και κυνισμού. Είναι προφανές ότι υπήρχε σοβαρότατο έλλειμμα στην προετοιμασία για την αντιμετώπιση μιας κρίσης , αλλά και στη διαχείριση αυτής. Η Ν.Δ. και οι πολίτες περιμένουν ουσιαστικές απαντήσεις από μια κυβέρνηση που κρύβεται και προσπαθεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα να κρύψει την ανικανότητά της , λέγοντας και πάλι ψέματα!!!

Η εικόνα και η μέρα της 23ης Ιουλίου θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων των Ελλήνων και θα αποτελεί για την Πατρίδα μας, ημέρα ντροπής , ημέρα πένθους , ημέρα εθνικής τραγωδίας  , ημέρα περισυλλογής και προβληματισμού.!!!

Αυτήν την εικόνα δεν θα την ξεχάσει ποτέ κανένας Έλληνας , όσες ανακοινώσεις και αν βγάλει το Μέγαρο Μαξίμου και όση λάσπη και αν ρίξει. Χορτάσαμε λόγια , ψέματα και σενάρια , δυστυχώς , «θερινής νυκτός». Χρωστούν πειστικές απαντήσεις!!! Οφείλουν σεβασμό στους νεκρούς συμπολίτες μας !!!  Οφείλουν μια ειλικρινή συγνώμη σε όλους τους πολίτες που έζησαν και ζουν εφιαλτικές μέρες.!!!

Η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο σεβάστηκε τον πόνο που προκαλεί η απώλεια των δεκάδων συνανθρώπων μας , αλλά από την πρώτη κιόλας στιγμή προσπάθησε και στάθηκε δίπλα στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας με το ρόλο της υπεύθυνης και σοβαρής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ζητά , επίσης , να αποδοθούν ευθύνες.!!! Ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύεται πως θα πράξει ό,τι είναι αναγκαίο , ώστε να μην ξαναζήσουμε ποτέ μια τέτοια τραγωδία.!!!

Στη συνεδρίαση της ΝΟ.Δ.Ε πήραν μέρος τα μέλη της , οι πρόεδροι ΔΗΜ.Τ.Ο και από την Γραμματεία Οργανωτικού ο νέος  Αναπληρωτής Γραμ. Οργανωτικού Βορείου και Νοτίου Αιγαίου Θεμιστοκλής Καρινιωτάκης.  

 

 

μετριάσει την ευθύνη  τρ    Στην Κρήτη περιοδεύει ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από πολλά στελέχη της Ν.Δ..

Την ώρα που οι υπουργοί της κυβέρνησης «κρύβονται» ή προσπαθούν να αποφύγουν τις επαφές με τους πολίτες , η Ν.Δ. με μπροστάρη τον Πρόεδρο της συνεχίζει τις επισκέψεις ,  τις επαφές και κυρίως το διάλογο με τους πολίτες  !!!

Ο Πρόεδρος συζητά με τους τοπικούς φορείς και με τους πολίτες για τα τοπικά προβλήματα και τι ο ίδιος σχεδιάζει για την επόμενη μέρα!!!

Από την Κρήτη όπως και χτες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε όλο τον κομματικό μηχανισμό σε εκλογική ετοιμότητα , διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι η Ν.Δ. ζητά και είναι πανέτοιμη για εκλογές!!!

Αναφερόμενος στο αναπτυξιακό σχέδιο της περιοχής , ο Πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε: «το δικό μου αναπτυξιακό  όραμα είναι ένα τρίγωνο το οποίο συνδέει τον ποιοτικό τουρισμό , με τον πολιτισμό και τον αγροτοδιατροφικό τομέα».

Επίσης ,  αναφέρθηκε στις αλλαγές που επιχειρεί η Κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και  σημείωσε  ότι «ο Κλεισθένης θα οδηγήσει σε δημοτική ακυβερνησία . Διότι οι Δήμοι είναι το κύτταρο της Δημοκρατίας και παρέχουν μια σειρά  από βασικές υπηρεσίες , από τις οποίες εξαρτάται η ποιότητα ζωής και τελικά η οικονομική και κοινωνική ευημερία. Η απλή αναλογική,  όπως κατατέθηκε  από τον κ. Σκουρλέτη και ψηφίστηκε  , ισοδυναμεί με ακυβερνησία ή οδηγεί σε ένα πλαίσιο συναλλαγής το οποίο δεν θα  βοηθήσει και δεν θα ευνοήσει τη λειτουργία των Δήμων. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι ο νόμος Σκουρλέτη θα ξαναλλάξει».!!!

 Τέλος , ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε , για άλλη μια φορά ,  στη δεσμευσή του για τη μείωση των φόρων , του ΦΠΑ   και στη στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας.!!!

Ετικέτες: