Φεστιβάλ "100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ" στη Νάξο

Προβολή της ταινίας "Το τελευταίο σημείωμα" του Π. Βούλγαρη

  • Παρασκευή, 3 Αυγούστου, 2018 - 16:48

Όταν ο άνθρωπος δίνει τη ζωή του για ανώτερα ιδανικά δεν πεθαίνει ποτέ...»,

έγραφε ένα απ' τα δεκάδες σημειώματα τα σκορπισμένα κοντά στα άψυχα κορμιά των 200 κομμουνιστών - κρατούμενων στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου - που εκτελέστηκαν από τους ναζί κατακτητές την 1η Μάη του 1944 στην Καισαριανή. Και πραγματικά, το απαράμιλλο μεγαλείο που απέπνεε αυτός ο ανθός του Κομμουνιστικού Κόμματος με την περήφανη, την όρθια στάση του εμπνέοντας ένα πλήθος καλλιτεχνικών έργων εκείνη την περίοδο, εξακολουθεί, 73 χρόνια μετά, να συγκινεί την τέχνη, όπως έδειξε η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Το Τελευταίο Σημείωμα»

Έλα κι εσύ στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μας! Φέτος γιορτάζουμε τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ηρωικού ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της Νεολαίας του, της ΚΝΕ!

Το "Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ" απευθύνει κάλεσμα διεκδίκησης και αγώνα σε κάθε νέο και νέα που σήμερα προβληματίζεται με όσα αντιμετωπίζει στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή του. "Μπορεί να αλλάξει κάτι;", "μπορεί ο λαός να καθορίσει τις εξελίξεις προς όφελός του;", "μπορεί να μπει τέρμα στη φτώχεια, στους πολέμους, στην αβεβαιότητα για το μέλλον;".

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απαντάμε κατηγορηματικά: Ναι! Μαζί μπορούμε να κατακτήσουμε ένα δίκαιο, όμορφο μέλλον. Σε αυτόν το δρόμο, μαζί μας, καλούμε κάθε νέο και νέα να βαδίσει!

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018  19.30  ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ 

Έλα και εσύ στο μεγάλο ραντεβού των νέων του νησιού μας!

 

Ομιλία από τον Ορέστη Σιώπη, μέλος της Επιτροπής Αιγαίου του ΚΣ της ΚΝΕ

  • Παραδοσιακό Ναξιώτικο γλέντι
  • Λαϊκό γλέντι από νεανικό συγκρότημα
  • Προβολή του βίντεο του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ 

    αφιερωμένο στα 50 χρόνια ίδρυσης της Οργάνωσης

Στο χώρο θα λειτουργεί γωνία του "Κόκκινου Αερόστατου' για τους μικρούς μας φίλους και έκθεση βιβλίου από τη Σύγχρονη Εποχή  

Ετικέτες: