Ανακοίνωση Δήμου Άνδρου για απαγόρευση απόθεσης ογκωδών αντικειμένων

  • Κυριακή, 5 Αυγούστου, 2018 - 13:31

Λόγω της μεγάλης τουριστικής κίνησης που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του όγκου των απορριμμάτων που καλείται να διαχειριστεί η Υπηρεσία Καθαριότητας, ο Δήμος Άνδρου ζητά από τους δημότες και επισκέπτες του νησιού να μην αποθέτουν ογκώδη αντικείμενα τον μήνα Αύγουστο.

Αναλυτικότερα:

«Ο όγκος των απορριμμάτων που καλείται να διαχειριστεί η Υπηρεσία Καθαριότηταςείναι ιδιαίτερα μεγάλος, ενώ την ίδια ώρα η αυξημένη κίνηση οχημάτων επί του δημοτικού και περιφερειακού οδικού δικτύου, δυσχεραίνει την κυκλοφορία των φορτηγών και μηχανημάτων του Δήμου.  

Για τους λόγους αυτούς, ο Δήμος Άνδρου απευθύνει σύσταση στους δημότες και επισκέπτες του νησιού για τον μήνα Αύγουστο, προκειμένου να σταματήσουν την απόθεση ογκωδών αντικειμένων (στρώματα, έπιπλα, ξερά χόρτα, προϊόντα κλαδεμάτων, ηλεκτρικές συσκευές κ.λπ.). 

Να σημειωθεί ότι με νεότερη ανακοίνωση του Δήμου, θα καθοριστούν οι θέσεις απόθεσης ογκωδών για κάθε Δημοτική Ενότητα, καθώς και οι ημέρες αποκομιδής αυτών από την Υπηρεσία Καθαριότητας. 

Παρακαλούμε για τη συνεργασία όλων για την τήρηση των ανωτέρω, ώστε ο Δήμος να μη βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να εφαρμόσει τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα.  Ας προσπαθήσουμε μαζί να κρατήσουμε το νησί μας καθαρό».