Έγγραφο προς το Υπ. Υγείας

Καταγγελία ιατρών Κ.Υ. Μήλου για τη διάθεση των λυμάτων

  • Πέμπτη, 16 Αυγούστου, 2018 - 06:13

Για μία ακόμα φορά οι γιατροί του Κ. Υγείας Μήλου επαναφέρουν το θέμα της διάθεσης των λυμάτων, με καταγγελία που κάνουν σχετικά με το θέμα, κατά του Δήμου Μήλου, στο Υπουργείο Υγείας.

Ο ιατρός Γενικής ιατρικής, Ηλίας Αποστολόπουλος και η Παιδίατρος, Ζωή Γεωργοπουλου, του Κ. Υγείας Μήλου, συνυπογράφουν την εκ νέου καταγγελία για την επιφανειακή διάθεση των λυμάτων σε διάφορες περιοχές του νησιού, γεγονός που, όπως υποστηρίζουν, αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Όπως αναφέρουν στο σχετικό έγγραφο "Καταγγέλλουμε την Δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Μήλου, Γεράσιμο Δαμουλάκη, διότι με την παράνομη επιφανειακή διάθεση των λυμάτων τα τελευταία χρόνια σε διάφορες περιοχές του νησιού, δημιουργήθηκαν εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών. Μια ιπτάμενη απειλή που μεταφέρει επικίνδυνες ασθένειες. Στο νησί υπάρχει θέμα σοβαρής υποβάθμισης του περιβάλλοντος και κινδύνου για την Δημόσια υγεία, λόγω της ανεξέλεγκτης διάθεσης των λυμάτων από το δημοτικό αποχετευτικό δίκτυο. Ενδεικτικό είναι το πρόστιμο των 42.000 ευρώ που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επέβαλε στον Δήμο Μήλου, το 2017, λόγω της αδιαφορίας του Δημάρχου και την μη συμμόρφωση του Δήμου Μήλου με την περιβαλλοντική νομοθεσία. Ζητούμε την άμεση διενέργεια ελέγχου και καλούμε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και κάθε αρμόδιο όργανο της πολιτείας να αναλάβουν τις προσωπικές και πολιτικές τους ευθύνες".