Ανακήρυξη του Στέλιου Νιώτη σε Επίτιμο Δημότη Σύρου – Ερμούπολης

  • Δευτέρα, 20 Αυγούστου, 2018 - 13:56

Την Κυριακή 19 Αυγούστου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης, ο Δήμος Σύρου -Ερμούπολης τίμησε τον κ. Στυλιανό Νιώτη, μετά από Ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την πολύπλευρη και πολυσχιδή προσφορά του στην κοινωνία και τον πολιτισμό της Σύρου, με την ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη Σύρου – Ερμούπολης.

Ο κ. Στυλιανός Νιώτης, εξέχον μέλος της κοινωνίας μας, με την πολυσχιδή δραστηριότητα και την αδιάλειπτη προσφορά του, έχει συνδράμει καταλυτικά στην πολιτιστική και κοινωνική ανάδειξη και ανάπτυξη της Σύρου, ενός τόπου τον οποίο αγαπά ιδιαιτέρως, καθώς αποτελεί τη γενέτειρα και μόνιμη πλέον κατοικία του κατά τα τελευταία έτη. Ένας άνθρωπος πολυπράγμων και δραστήριος, που έχει προσφέρει σημαντικό έργο τόσο από επαγγελματικής πλευράς, διανύοντας λαμπρή σταδιοδρομία στον ναυτιλιακό και τραπεζικό τομέα, συμμετέχοντας ενεργά σε επαγγελματικούς, εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς, πραγματοποιώντας δημοσιεύσεις και λαμβάνοντας τιμητικές διακρίσεις, όσο και από κοινωνικής πλευράς, επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία, διάθεση προσφοράς και κυρίως ανεξάντλητη αγάπη προς τις Τέχνες και τον Πολιτισμό.

Αναφερόμενος ο Δήμαρχος, κ. Γιώργος Μαραγκός, συγκεκριμένα για το νησί της Σύρου, υπερθεμάτισε για το έμπρακτο, επανειλημμένο, ειλικρινές, άδολο και απροσχημάτιστο ενδιαφέρον του κ. Νιώτη, καθώς και την αγάπη του προς αυτό, με καθοριστική και προπάντων αθόρυβη και διακριτική συμβολή στην αναβάθμιση και προβολή των πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων της Σύρου, διαμέσου της διοργάνωσης σπουδαίων εικαστικών εκθέσεων με καταξιωμένους καλλιτέχνες, της παρουσίασης εξαιρετικών θεατρικών παραστάσεων αλλά και της συνδρομής του στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου.

Τονίστηκε επίσης, η πολύτιμη συμβολή του στη δημιουργία του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Εν χορδαίς και οργάνοις» - η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή στη Σύρο, από τη θέση του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, μια σχολή η οποία στοχεύει στη διάσωση και μεταλαμπάδευση στα νέα Συριανά παιδιά της ρεμπέτικης, παραδοσιακής και εν γένει λαϊκής μουσικής, μέσω της διδασκαλίας έγχορδων και άλλων λαϊκών μουσικών οργάνων και της διοργάνωσης σεμιναρίων, εργαστηρίων και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων για την ανάδειξη του συγκεκριμένου είδους της μουσικής.