Τοποθέτηση νέων πυροσβεστικών κρουνών και συντήρηση υπαρχόντων

  • Δευτέρα, 20 Αυγούστου, 2018 - 14:53

Ο Δήμος Πάρου και η ΔΕΥΑ Πάρου συνεχίζουν τα έργα πρόληψης και πυρασφάλειας για την πυροπροστασία του νησιού μας.

Στις 10 Ιουλίου και σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Πάρου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης εννέα (9) νέων πυροσβεστικών κρουνών, σύμφωνα με την υπόδειξη του πυροσβεστικού κλιμακίου Πάρου. Επίσης, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες εγκατάστασης πυροσβεστικών φωλιών, με τη πρώτη φωλιά να έχει τοποθετηθεί στο άλσος Ασκληπιείου.

Οι τοποθεσίες εγκατάστασης των νέων κρουνών έχουν ως εξής: Αγκάλη Χρυσής Ακτής, Αμπελάς – Λιμάνι, Κάμπος Μαρμάρων, Κολυμπήθρες (πριν το Porto Paros), Λογαράς, Μώλος, Νάουσα – Ποτάμι, Σχολείο Καμαρών και Τσουκαλιά. Παράλληλα, συντηρήθηκαν και επισκευάστηκαν οι ήδη υπάρχοντες κρουνοί καθώς και ελέγχθηκε η καλή λειτουργία του δικτύου. 

Στόχος είναι η αντιπυρική θωράκιση του νησιού της Πάρου με την ενίσχυση των συστημάτων πυροπροστασίας και πυρασφάλειας και η πρόληψη για  την αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Τέλος, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι ο καθαρισμός οικοπέδων είναι απολύτως απαραίτητος για την πρόληψη και τη μείωση των κινδύνων μίας πυρκαγιάς. Για αυτό παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός ή σε κοντινή απόσταση από τα όρια των οικισμών, να μεριμνήσουν για τον καθαρισμό και αποψίλωση των χώρων τους.