Δηλώσεις των κυβερνητικών βουλευτών Κυκλάδων Ν. Συρμαλένιου και Αντ. Συρίγου

Η «έξοδος» από τα μνημόνια

«Για στημένα επικοινωνιακά παιχνίδια» κάνει λόγο η ΝΟΔΕ Κυκλάδων
  • Τετάρτη, 22 Αυγούστου, 2018 - 06:19

Η 21η Αυγούστου, που σηματοδοτεί για την κυβέρνηση την «έξοδο» από τα μνημόνια, καθώς και το διάγγελμα του Πρωθυπουργού είναι το θέμα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πολιτικού σχολιασμού.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα δηλώσεις έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συγίγος, οι οποίοι έκαναν λόγο για μία σημαντική ημέρα μα συνάμα ημέρα περισυλλογής και εγρήγορσης.

Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση, μέσω της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, σε δημόσια ανακοίνωση της κάνει λόγο για στημένα επικοινωνιακά παιχνίδια, καλώντας την κυβέρνηση και των Πρωθυπουργό να προχωρήσει σε εκλογές.

«Η ιστορία και ο λαός θα μας κρίνει»

"Σήμερα 21 Αυγούστου 2018 τελειώνει η περιπέτεια των μνημονίων», δήλωσε ο Βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος σημειώνει ότι η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όλοι οι βουλευτές έκαναν το καθήκον τους μέσα σε απίστευτα πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες.

«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις, πολλές φορές κόντρα στη συνείδηση μας, λοιδορηθήκαμε από πολλούς, οι περισσότεροι απ αυτούς πολιτικοί αντίπαλοι που δεν αντέχουν στη διακυβέρνηση της χώρας να είναι άλλοι από τους «νόμιμους» ιδιοκτήτες της, άλλοι βεβαίως παλιοί σύντροφοι, φίλοι και φίλες που δεν άντεξαν στις αναγκαστικές υποχωρήσεις, που δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι η ιστορία δεν είναι μια ευθύγραμμη πορεία προς τα μπρός, έχει πισωγυρίσματα, συμβιβασμούς, δύο βήματα μπρος, ένα πίσω…

Κάναμε όμως και σπουδαίο έργο, τώρα θα αρχίσει να φαίνεται και να ξεδιπλώνεται πιο ορατά, πιο σταθερά για τους πολλούς. Στην προεκλογική περίοδο αλλά και από τώρα θα έχουμε την ευκαιρία να απολογηθούμε και να μιλήσουμε για τα γενικά αλλά και για τα νησιά.

Δεν απευθυνόμαστε στους ακροδεξιούς, στους λαϊκιστές, στους ανειρευμόνους της παλινόρθωσης του καθεστώτος της διαπλοκής… τη δουλειά τους κάνουν, απευθυνόμαστε στους απλούς ανθρώπους της εργασίας και του πολιτισμού (για να θυμηθούμε και ένα μεγάλο ηγέτη της ανανεωτικής αριστεράς), απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες που χωρίς παρωπίδες παρακολουθούν σιωπηλά, ίσως και δύσπιστα αυτή την πορεία, απευθυνόμαστε στους καθημερινούς μεροκαματιάρηδες που τα μνημόνια αλλά και ο νεοφιλελευθερισμός τους έσπρωξαν παρακάτω, δεν απευθυνόμαστε σε αυτούς που ζητάνε εδώ και τώρα προσωπικά ρουσφέτια και χάρες έξω από πλαίσια και κανόνες, δεν απευθυνόμαστε σε αυτούς που εδώ και τώρα επιδιώκουν να λύσουν μόνο το προσωπικό τους συμφέρον, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο…

Νιώθω υπερήφανος για τον πρωθυπουργό, για την κοινοβουλευτική μας ομάδα, για όλους τους αγωνιστές του κόμματος και της κοινωνίας που μας έφτασαν μέχρι εδώ Θα συνεχίσουμε με την ίδια πίστη, με το ίδιο σθένος για να ολοκληρώσουμε το όραμα μιας καλλίτερης Ελλάδας, με κοινωνικά δίκαιο και οικολογικά βιώσιμο μέλλον!

Υ.Γ. Γνωρίζω ότι θα υπάρξουν πολλοί, καλοθελητές – κακοθελητές, που θα ειρωνευτούν, θα «κατατροπώσουν» τα παραπάνω….

Δεν πειράζει, ο καθείς, η καθεμιά όπου ετάχθημεν, ….η ιστορία και ο λαός θα μας κρίνει", σημειώνει ο κ. Συρμαλένιος.

«Είναι ημέρα χαράς, αλλά και περισυλλογής»

«Η δήλωση του Πρωθυπουργού καλύπτει όλα τα ζητήματα για τη σημερινή ημέρα, η οποία είναι μία ημέρα χαράς, αλλά ταυτόχρονα και μία ημέρα περισυλλογής. Μία ημέρα ευτυχίας, αλλά και μία ημέρα για την οποία πρέπει να αποφασίσουμε ότι αυτό που τόσο καιρό και τόσα χρόνια είχε χαθεί και το κατακτήσαμε, πρέπει να το διατηρήσουμε.

Με χαρά αλλά και σκέψη πρέπει να προχωρήσουμε από εδώ και πέρα, αισιόδοξα αλλά πάντα με σκέψη, σύνεση και να μην επαναλάβουμε τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν και σε θεσμικό και σε επίπεδα που έχουν σχέση με τον τρόπο και τη συμπεριφορά πολλών ανθρώπων που είχαν εμπλοκή με αυτό που λέμε «σκάνδαλα» και πολλά άλλα ζητήματα που είχαν δημιουργήσει παθολογίες της κοινωνίας και πρέπει να ξεπεράσουμε», δήλωσε ο Βουλευτής Κυκλάδων, Αντώνης Συρίγος.

«Το θέατρο συνεχίζεται…»

«Το διάγγελμα του κ. Τσίπρα στην Ιθάκη αποτελεί ένα ακόμη θέατρο. Ένα ακόμη παραμύθι, με στόχο να περισώσει ότι μπορεί από την «κατρακύλα» της δημοτικότητάς του», υποστηρίζει η ΝΟΔΕ Κυκλάδων, τονίζοντας παράλληλα ότι ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι οι Έλληνες έχουν ξεχάσει ή ότι μπορεί, για άλλη μια φορά, να τους ξεγελάσει με «στημένα επικοινωνιακά τεχνάσματα».

«Όμως του θυμίζουμε, πως οι Έλληνες δεν ξεχνούν: τα capitalcontrols, το Δημοψήφισμα απάτη, τα 15 δις μέτρα, την παραχώρηση της Δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο για 99 χρόνια, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ που τελικά αύξησε, την αύξηση του Φ.Π.Α, τη μείωση συντάξεων, τις δυο μειώσεις του αφορολόγητου, τη μετατροπή της χώρας μας σε «αποθήκη» παράνομων μεταναστών και φυσικά την απουσία του κράτους όπου χρειάστηκε. Οι καταστροφές και οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν στη Μάνδρα και στο Μάτι κατέδειξαν, για άλλη μια φορά, με τον πιο πειστικό τρόπο την ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η σημερινή εμφάνιση του κ. Τσίπρα θυμίζει μια σκηνοθετημένη παρουσία σαν αυτήν της 23ης Ιουλίου, όταν ο ίδιος και οι υπουργοί του, την ώρα που συμπολίτες μας έχαναν τη ζωή τους, μας διαβεβαίωναν πως όλα έβαιναν καλώς.

Μία είναι η αλήθεια κ. Τσίπρα και μία και μοναδική είναι η υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρεται στον ελληνικό λαό.

Η αλήθεια είναι , ότι αφού βάλατε τη χώρα σε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο , τώρα τη δεσμεύεται και για τα επόμενα χρόνια. Είναι μεγάλο ψέμα ότι φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής. Από σήμερα αρχίζουν τα δύσκολα.

Σήμερα τελειώνει η φτηνή χρηματοδότηση, αλλά συνεχίζονται τα σκληρά μέτρα, η αυστηρή επιτήρηση και οι βαριές δεσμεύσεις που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας με μειώσεις συντάξεων και με νέα φοροεισπρακτική επιδρομή στις τσέπες των πολιτών.

Η μία και μοναδική υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρεται στην Πατρίδα μας είναι η ετυμηγορία του λαού! Οι εκλογές κ. Τσίπρα! Να πάτε στο καλό κ. Τσίπρα… Αφήστε την Πατρίδα μας να βρει το δρόμο της… δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Η πολιτική αλλαγή είναι επιβεβλημένη.

Η αλήθεια πρέπει να αντικαταστήσει το ψέμα», καταλήγει η ΝΟΔΕ Κυκλάδων.