Ανακοίνωση της παράταξης Η Άνδρος της Ζωής μας

Θέμα ήθους προσάπτει στη Δημοτική Αρχή Άνδρου η ελάσσων μειοψηφία

  • Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου, 2018 - 18:05

Να είσαι Δήμαρχος ενός νησιού με παράδοση στο ήθος και την ευγένεια όπως η Άνδρος και να στέλνεις στο...διάολο συνάδελφο σου στο Δημοτικό Συμβούλιο δείχνει  του πόσο σέβεσαι τους θεσμούς, και συνάμα αποκαλύπτει δημοσίως ποιο είναι τελικά το πραγματικό σου πρόσωπο, όσο και αν προσπαθείς εναγωνίως 4 χρόνια τώρα να το κρύψεις πίσω από προσχηματικές συμπεριφορές και μελιστάλαχτες δηλώσεις .

Είναι το «ήθος και το ύφος» που φαίνεται δυστυχώς να ανέχονται ακόμη τα στελέχη της δημοτικής παράταξης «Νέοι Ορίζοντες», όσα βεβαίως έχουν απομείνει ακόμη.

Το πιο σοβαρό όμως και συνάμα ανησυχητικό αυτής της παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς του Δημάρχου, είναι ότι πίσω από τις λέξεις και τους ανεπίτρεπτους και υβριστικούς χαρακτηρισμούς του, μας έρχονται στο μυαλό άλλες, σκοτεινές εποχές.

Είναι το πρόσωπο της κατ’ επίφαση “δημοκρατίας”, του αποφασίζουμε μόνοι μας ως άλλοι Ναπολέοντες και χωρίς καμία λογοδοσία, είναι η τακτική του διχαστικού λόγου, με την Αντιπολίτευση να ανήκει στο περιθώριο, φιμωμένη.

Αυτό συνέβη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30.08.2018 κατά τη συζήτηση για την 4ηαναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Καπάκης ζήτησε διευκρινίσεις για ορισμένες τροποποιήσεις κωδικών και επιπρόσθετες δαπάνες που συμπεριέλαβε η δημοτική αρχή στη συγκεκριμένη αναμόρφωση. Ο Δήμαρχος δεν ήταν σε θέση να δώσει εξηγήσεις, καθώς αφενός δεν ήξερε τα θέματα και αφετέρου σε πολλές περιπτώσεις, μάλλον δεν ήθελε να απαντήσει, ενώ από την άλλη δεν έκανε και τίποτα για να είναι παρούσα η αρμόδια Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών ώστε να δώσει υπεύθυνες απαντήσεις στο Σώμα.  

Η συζήτηση οξύνθηκε όταν ο Δήμαρχος ρωτήθηκε για κάποιες επιπλέον δαπάνες που αφορούν το ΧΥΤΥ (θέμα που τον αποδιοργανώνει ιδιαίτερα όποτε θίγεται) και πιο συγκεκριμένα μια νέα, επιπρόσθετη, αμοιβή δικηγόρου (μέσω απ’ ευθείας ανάθεσης) με επιπλέον 4.500 ευρώ και μάλιστα από τα  ανταποδοτικά τέλη που επιβαρύνουν όλους τους κατοίκους της Άνδρου, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. 

Η απάντηση του ήλθε με τον πλέον ιταμό τρόπο: «Έχουμε να πληρώσουμε πολλά ακόμη!!!» (φαίνεται να ξέχασε γρήγορα τους πανηγυρισμούς του για την έκδοση της ΑΕΠΟ και τώρα μάλλον συνειδητοποιεί τις δυσκολίες που έχουν να κάνουν με τους πολύ αυστηρούς όρους και περιορισμούς της εν λόγω απόφασης) και στη συνέχεια, αφήνοντας ακαταλαβίστικα υπονοούμενα για καταγγελίες, ξεστόμισε μαινόμενος το «άει στο διάολο» προς τον επικεφαλής της  ελάσσονος αντιπολίτευσης, καθώς ο ίδιος του ζητούσε να προστατέψει τα χρήματα των άγρια φορολογούμενων δημοτών.

Περιμέναμε τουλάχιστον από τον πρόεδρο του Δ.Σ., ως τον πλέον κατά νόμο αρμόδιο για την εύρυθμη λειτουργία του Δ.Σ., να προστατέψει το θεσμό, επαναφέροντας στην τάξη τον Δήμαρχο, ζητώντας του - το λιγότερο - να ανακαλέσει. Ο κ. Μπάλλας όχι μόνον δεν έκανε απολύτως τίποτα, αλλά συνέχισε τη συνεδρίαση σαν να μην είχε συμβεί κάτι ιδιαίτερο !!!!

Περιμέναμε επίσης μια εβδομάδα τώρα μήπως και ακούσουμε από κάποιο στέλεχος της διοίκησης Σουσούδη έστω ένα τυπικό συγνώμη, αλλά ματαίως…….

Ακούστε λοιπόν και το επίμαχο ηχητικό απόσπασμα από τη συνεδρίαση για να χορτάσετε το δημαρχιακό «άει στο διάολο» και να καταλάβετε ποιοι διοικούν το νησί μας.

 

Είναι πλέον γεγονός ότι τα έχουμε δει όλα με αυτή τη δημοτική αρχή.  

Τώρα προσπαθούμε να μάθουμε και το δρόμο από πού πηγαίνει κανείς στο διάολο με αφετηρία το Δήμο Άνδρου,  χωρίς όμως τέτοιες μικροπρέπειες να μας πτοήσουν στην άσκηση του αντιπολιτευτικού μας έργου.

Ο Γιάννης Καπάκης και η Μαρία Βασιλοπούλου θα συνεχίσουν τις εποικοδομητικές τους παρεμβάσεις και προτάσεις με ευπρέπεια και αγωνιστικότητα, όσο και αν ενοχλούν την παρούσα δημοτική αρχή γιατί αυτή είναι η εντολή που έδωσαν οι Ανδριώτισσες και οι Ανδριώτες στην παράταξη «Άνδρος της Ζωής μας».

Ας μην χάνει λοιπόν την ψυχραιμία του ο κ. Σουσούδης, ο δρόμος μέχρι τις δημοτικές εκλογές θα είναι μακρύς και δύσκολος .