Τελέστηκε ο αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Άνδρου – Έναρξη της σχολικής χρονιάς 2018-2019

  • Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2018 - 16:49

Στο πλαίσιο την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018, το πρωί, ο καθιερωμένος αγιασμός στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Άνδρου, παρουσία του Δημάρχου Άνδρου, κ. Θεοδόση Σουσούδη, δημοτικών συμβούλων, τοπικών φορέων, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών.

Μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας, έγινε ο αγιασμός από τους ιερείς και ακολούθησαν χαιρετισμοί από εκπροσώπους του Δήμου και διευθυντές των σχολείων, με την ευχή για μια δημιουργική σχολική χρονιά.

Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή διαβεβαίωσε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές ότι θα συμβάλει στην απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων. Ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Σουσούδης, ο οποίος έδωσε το «παρών» στον αγιασμό των σχολείων στη Χώρα Άνδρου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του:

«Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, 

Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχές, για υγεία και δύναμη και συγχρόνως να σας διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος Άνδρου υποστηρίζει τις ανάγκες της εκπαίδευσης και συμβάλλει με κάθε δυνατό μέσο, με στόχο τη μόρφωση και τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας. 

Τα σχολεία κάθε βαθμίδας είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές, να τους προσφέρουν ευκαιρίες και να τους δώσουν εφόδια χρήσιμα για την πορεία της ζωής τους. Εύχομαι στις διευθύνσεις και στο διδακτικό προσωπικό να μεταφέρουν στους μαθητές γνώση και αξίες όπως εντιμότητα, υπευθυνότητα και πνεύμα συνεργασίας, υπηρετώντας με συνέπεια το λειτούργημά τους, όπως πράττουν κάθε χρόνο. 

Στους γονείς, που φροντίζουν καθημερινά για την ανατροφή και τη μόρφωση των παιδιών, εύχομαι να είναι δυνατοί και αρωγοί στην κοινή μας προσπάθεια για πρόοδο και δημιουργική πορεία των παιδιών μας. Στις μαθήτριες και τους μαθητές, θα ήθελα να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά, καλή πρόοδο και να είναι πάντα προσηλωμένοι στον στόχο τους με πίστη και επιμονή, ώστε να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. 

Να είστε βέβαιοι, ότι από την πλευρά μας, θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η σχολική χρονιά να κυλήσει ήρεμα και δημιουργικά, ευχάριστα και αποτελεσματικά. Ο Δήμος Άνδρου θα είναι δίπλα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές σε ό,τι χρειαστούν. 

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!
Ο Δήμαρχος Άνδρου,
Θεοδόσης Σουσούδης»

Ετικέτες: