ΚΚΕ Πάρου

"Η υγεία στο έλεος της αντιλαϊκής πολιτικής"

  • Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου, 2018 - 10:35

Άνθρωποι που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες ( καρκινοπάθειες, Crohn, κλπ) προμηθεύονται τα πανάκριβα φάρμακα τους από τον ΕΟΠΥΥ. Είναι φανερό ότι στις σοβαρές αυτές περιπτώσεις, οι θεραπείες απαιτούν λήψη φαρμάκων σε συγκεκριμένους χρόνους. Η διαδικασία προϋποθέτει αποστολή των συνταγών από το ΙΚΑ στον ΕΟΠΥΥ και ακολουθεί από αυτόν, η αποστολή των φαρμάκων. Αυτή τη διαδικασία ακολούθησε το ΙΚΑ Πάρου στέλνοντας τις σχετικές συνταγές στις  10 Αυγούστου και παρά τις συνεχείς οχλήσεις του ΕΟΠΥΥ, από το ΙΚΑ και τους ασθενείς , η επικοινωνία ήταν αδύνατη αφού κανείς δεν απαντούσε σε κανένα τηλέφωνο!!!
 Μετά από σχετικές καταγγελίες ασθενών, υπήρξε κινητοποίηση βουλευτών του ΚΚΕ, βρέθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ , ο οποίος επικαλέστηκε  έλλειψη προσωπικού και άδειες εργαζομένων για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Μετά την παρέμβαση του ΚΚΕ, κάποια από τα φάρμακα- όχι όλα- ήρθαν τέλος Αυγούστου.
Τι κι αν οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι χρυσοπληρώνουν με τις ασφαλιστικές τους εισφορές συντάξεις και κλάδο υγείας;
Η κατάσταση φυσικά αυτή είναι το επακόλουθο της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων του παρελθόντος και της  υποταγής τους στη πολιτική των δανειστών, της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου, πολιτική που ακολουθεί πιστά  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , που πρέπει σήμερα  να εξασφαλίσει τα περίφημα πλεονάσματα του 3,5% πετσοκόβοντας πόρους για τις λαϊκές ανάγκες.
Ο λαός μας αξιοποιώντας την καθημερινή του εμπειρία, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αυτή η πολιτική δεν φτιασιδώνεται αλλά με τη λαϊκή θέληση ανατρέπεται.