Δήμος Άνδρου

Δημοσιογραφικά ταξίδια εξοικείωσης

  • Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2018 - 12:24

Συνεχίζονται μέσα στον Σεπτέμβριο τα δημοσιογραφικά ταξίδια εξοικείωσης, με σκοπό την ανάδειξη των τουριστικών προτάσεων της Άνδρου και την ενίσχυση της τουριστικής ροής από στοχευμένες αγορές της Ευρώπης -και όχι μόνο- δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο φυσικό περιβάλλον και γενικότερα στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Τα ταξίδια διοργανώνονται με την επιμέλεια της κυρίας Ελένης Πολίτου, Εντεταλμένης Συμβούλου Τουρισμού του Δήμου Άνδρου και με την πολύτιμη προσφορά και συνεργασία των επαγγελματιών του νησιού όσον αφορά τη διαμονή και την εστίαση.

Η συλλογή πληροφοριών και φωτογραφικού υλικού συμβάλλει στην παρουσίαση της πληθώρας των  επιλογών  που έχουν στο νησί οι ξένοι επισκέπτες.  Κατά την παραμονή τους στην Άνδρο, τόσο η Γερμανίδα, όσο και οι Ινδοί δημοσιογράφοι, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μουσεία και μνημεία του νησιού (Μουσείο Γουλανδρή, Αρχαιολογικά Μουσεία Παλαιόπολης και Χώρας, Μουσείο Ελιάς, Σπήλαιο Αλαδινού κ.ά), να ξεναγηθούν στις γραφικές περιοχές της Χώρας -μέχρι τη Ρίβα και τον Αφανή Ναύτη-, του Κορθίου και της Υδρούσας, να επισκεφτούν μοναστήρια, να δοκιμάσουν προϊόντα και να γευτούν την τοπική κουζίνα. Επίσης, περπάτησαν στις πιστοποιημένες πεζοπορικές διαδρομές του νησιού μας, απολαμβάνοντας τον φυσικό πλούτο, ενημερώθηκαν για τα προγράμματα και για τις δράσεις για το περιβάλλον.

Σχετικά με την ταυτότητα και το μέσο που εκπροσωπούν οι δημοσιογράφοι, η γερμανική εφημερίδα DIE ZEIT (κυκλοφορία: 543,078) πρόκειται να επιμεληθεί ένα αφιέρωμα σε 7-8 ξενοδοχεία στην Ευρώπη, που «κρύβουν» μια ιδιαίτερη ιστορία ή κάποιο χαρακτηριστικό τους, τα καθιστά ξεχωριστά. Εκπρόσωποι της γερμανικής εφημερίδας ζήτησαν από τη Marketing Greece να προτείνει ένα ξενοδοχείο στην Ελλάδα και κατέληξαν, σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου και ειδικότερα την Εντεταλμένη Σύμβουλο Τουρισμού, στο ξενοδοχείο ΟΝΑΡ της Άνδρου.

Η δημοσιογράφος κυρία Merten Worthmann, η οποία θα επιμεληθεί το αφιέρωμα, επισκέφθηκε την Άνδρο από τις 11 έως τις 14 Σεπτεμβρίου, διάστημα που ξεναγήθηκε στο νησί μας και στις ομορφιές του από την κυρία Πολίτου. Παράλληλα, σε συνεργασία με τη MTC Group Consulting, Σύμβουλο του Δήμου και στο πλαίσιο της προβολής της Άνδρου σε νέες αγορές, διοργανώθηκε press trip με Ινδούς δημοσιογράφους από τις 12 έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Η κυρία Devashree Sanghvi και ο κ. Rahul Sanghvi είναι ιδιοκτήτες της, μεγαλύτερης αυτήν τη στιγμή στο Μουμπάι, ιστοσελίδας www.thecrazyindianfoodie.com, (Facebook – 60,000 plus page likes. 800k-1300k plus page reach. 200-22,000 likes/Upto over 1.3 million video views on posts approximately, Instagram – 190k plus followers. Twitter – 1,700 plus followers, Snapchat - 1000-1.5k views per story).

Μετά από την τριήμερη ξενάγηση στο νησί μας, η Ινδή «travel and food blogger» και ο φωτογράφος που τη συνόδευε, αποχώρησαν ενθουσιασμένοι τόσο από την Ανδριώτικη φιλοξενία, όσο και τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της Άνδρου. Οι δύο Ινδοί θα αναρτήσουν 10-15 posts σε Instagram, Facebook και Twitter, Live stories σε Instagram, Facebook, Twitter, Snapchat, καθώς και 3-4 Blog articles στην ιστοσελίδα τους και κριτικές στο Tripadvisor (reviews).

Τέλος, από χθες, 17 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου, η γνωστή Ολλανδή blogger κυρία Britte Koppel, με 4.700 μοναδικούς επισκέπτες στην ιστοσελίδα της www.dutchies-abroad.com, βρίσκεται στο νησί μας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Άνδρου στην προωθητική δράση #IloveGriekenland του Γραφείου Ε.Ο.Τ. – Κάτω Χωρών.

Να σημειωθεί ότι το blog της κυρίας Koppel επικεντρώνεται στους Ολλανδούς που ταξιδεύουν σε προορισμούς ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και ενδιαφέρονται για outdoor δραστηριότητες, όπως hiking, αλλά και για πολιτισμό και παραδοσιακές κουζίνες. Άλλωστε, κάθε blogger έχει επιλεχθεί ανάλογα με το προφίλ του blog του, να ταξιδέψει σε διαφορετικό προορισμό στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην ευρύτερη προβολή στο ολλανδικό κοινό των ελληνικών προορισμών ως πολύ-θεματικών, με εναλλακτικά τουριστικά προϊόντα.

Ετικέτες: