Δήμος Μυκόνου: Εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων άνω των 6 εκ. ευρώ μέσα στο καλοκαίρι

  • Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου, 2018 - 17:51

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχει επιτελεστεί από το Δήμο Μυκόνου σημαντικό έργο, στη μεθοδική προετοιμασία και κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων για την υλοποίηση σημαντικών έργων - Τούτο αποδεικνύεται και από την επιτυχή έκβαση των φακέλων και την εξασφάλιση ευρωπαϊκών κονδυλίων που ξεπερνούν τα 6.300.000 ευρώ, μόνο μέσα στο Καλοκαίρι του 2018 !

Πρόκειται για έργα που είτε έχουν υλοποιηθεί είτε βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης και τα οποία θα ολοκληρωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αφορούν κυρίως σε σημαντικά έργα υποδομών ή σε προμήθεια μηχανημάτων και συστημάτων, απαραίτητων για αναγκαίες λειτουργίες που αφορούν στην καθημερινότητα των Μυκονιατών.

Αναλυτικά τα έργα και τα ποσά χρηματοδότησης που εξασφάλισε η παρούσα Δημοτική Αρχή μέσα στο καλοκαίρι του 2018 και ξεπερνούν τα 6.300.000 ευρώ:

1. Αναβάθμιση συστήματος προσκρουστήρων Λιμένα Μυκόνου με φορέα υλοποίησης το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 3.508.828 ευρώ

2. Προμήθεια και εγκατάσταση δυο νέων μονάδων αφαλάτωσης με φορέα υλοποίησης τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μυκόνου.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 1.612.000 ευρώ

3. Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεπαρακολούθησης, ποιότητας, ποσότητας και ανίχνευσης διαρροών του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Μυκόνου.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 680.000 ευρώ

4. Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση και επέκταση των μονάδων διύλισης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μυκόνου.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 320.000 ευρώ

5. Προμήθεια πολυμηχανήματος τεμαχισμού των ογκωδών αντικειμένων του Δήμου Μυκόνου.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 180.000 ευρώ 

(εκ των οποίων τα 55.000 από ίδιους πόρους)

Η συστηματική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, με στόχο να εξασφαλιστούν νέες χρηματοδοτήσεις και να ενταχθούν ακόμα περισσότερα έργα σε αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα, προκειμένου να καλυφτεί το τεράστιο κενό που προκύπτει από την ελλιπή χρηματοδότηση του Κεντρικού Κράτους προς τη Μύκονο.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου ανέφερε σχετικώς:

«Προτιμούμε να εργαζόμαστε περισσότερο και να μιλούμε λιγότερο.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά και τα νούμερα αδιαμφισβήτητα.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι τα συγκεκριμένα έργα ή η εξασφάλιση της χρηματοδότησής τους, δεν προσφέρονται για «εντυπωσιασμούς», όμως αποτελούν έργα απόλυτης προτεραιότητας για το παρόν και το μέλλον του νησιού μας και για εμάς αποτελούσε ύψιστο χρέος η δρομολόγησή τους.

Η δε εξασφάλιση της χρηματοδότησης που για ορισμένους φαντάζει αυτονόητη, απαιτεί επίπονες προσπάθειες, σύνθετες μελέτες, σκληρή και συστηματική δουλειά και συνεργασία με επαγγελματίες που κατέχουν τα αντίστοιχα αντικείμενα στον απόλυτο βαθμό.

Οφείλω να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά, με αφορμή την επιτυχή έκβαση των ανωτέρω χρηματοδοτήσεων, τόσο τους στενούς μου συνεργάτες όσο και τους υπαλλήλους του Δήμου Μυκόνου που με ζήλο εργάστηκαν προς αυτή την κατεύθυνση. Η συνεισφορά τους σε αυτή την επιτυχία είναι καθοριστική».

Ετικέτες: