Επίσκεψη του Αποστολικού Νούντσιου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

  • Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2018 - 15:23

Με τον Αποστολικό Νούντσιο στην Ελλάδα, Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Savio Hon Tai (επίσημο εκπρόσωπο του Πάπα της Ρώμης στην Ελλάδα),  τον Καθολικό Επίσκοπο Σύρου, Θήρας και Κρήτης, Σεβασμιώτατο Πέτρο Στεφάνου, και τον Πρόεδρο της Κάριτας Ελλάς Πανοσιολογιότατο π. Αντώνιο Βουτσίνο, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Στη διάρκεια της εθιμοτυπικής επίσκεψης του Πρέσβη του Βατικανού,   ο κ. Λεονταρίτης  εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αυξανόμενη εμβάθυνση των εξαίρετων διμερών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Αγίας Έδρας. υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων, τη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στην ενίσχυση του  διαθρησκειακού διαλόγου.

Όπως δήλωσε ο κ. Λεονταρίτης: "η αρμονική συνύπαρξη Ορθοδόξων και Καθολικών στη Σύρο και στα υπόλοιπα νησιά μας πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Αυτό το "θρησκευτικό κεκτημένο" είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Εγγύηση προς τούτο αποτελεί η παρουσία ισχυρών προσωπικοτήτων, εγνωσμένου κύρους στην κορυφή της ιεραρχίας των δύο Εκκλησιών, οι οποίοι με το έργο και τη διακονία τους καθοδηγούν το ποίμνιο αλλά και η επίδειξη του απόλυτου αλληλοσεβασμού και εκτίμησης εκ μέρους των πιστών των δύο θρησκευτικών κοινοτήτων".

Ο Αποστολικός Νούντσιος ενημερώθηκε για τη δομή και τις δράσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και άκουσε με ενδιαφέρον όλες της πληροφορίες για τη στρατηγική που ακολουθείται στον τομέα ενίσχυσης του πεδίου του θρησκευτικού τουρισμού.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συνδρομή  και τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς την Καθολική Εκκλησία και τις κοινωνικές οργανώσεις που υπάγονται σ' αυτήν όποτε αυτό χρειαστεί και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της Περιφερειακής Αρχής, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το φυσικό κάλλος του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.