Χαιρετισμός Δημάρχου Μήλου & Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Κ.Ε.Δ.Ε.

  • Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2018 - 13:40

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού σήμερα και η αντίστοιχη Παγκόσμια Ναυτική Ημέρα αύριο, αποτελούν για την Ελλάδα μας ημέρες με βαρύνουσα σημασία, καθώς τόσο ο Τουρισμός όσο και η Ναυτιλία, αποτελούν βασικούς πυλώνες στήριξης της εθνικής μας οικονομίας.

 

Παράλληλα, είναι δύο τομείς, άρρηκτα συνδεδεμένοι μεταξύ τους  λόγω των μοναδικών στοιχείων του τουριστικού προϊόντος, της νησιωτικότητας και του εύρους  της ακτογραμμής  που περιβάλλουν τη χώρα μας.

 

Οι Έλληνες διδάξαμε τη φιλοξενία από τους αρχαιότατους χρόνους και την προσφέρουμε απλόχερα ακόμα και τώρα στα εκατομμύρια των επισκεπτών μας. Λαός με μεγάλη ναυτική παράδοση, συμβάλαμε και εξακολουθούμε να το κάνουμε ακόμα, στη γνωριμία των πολιτισμών, στην ανάπτυξη του εμπορίου και στη φιλία των λαών.

 

Με την ιδιότητά μου, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ, θέλω με την ευκαιρία αυτών των δύο σημαντικών παγκόσμιων ημερών να ευχαριστήσω όσους εργάζονται για τον Τουρισμό και τη Ναυτιλία, συμβάλλοντας καθοριστικά στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Μια συμβολή, που ειδικά σε αυτούς τους χαλεπούς, για τα οικονομικά της χώρας και των Ελλήνων  καιρούς, μπορούν να κρατούν την πατρίδα ακόμα ψηλά. Μια προσπάθεια στην οποία, εμείς οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, στεκόμαστε Αρωγοί, Συμπαραστάτες, Συναγωνιστές και Μπροστάρηδες.