Ο Δήμος Μήλου για τη σημασία επαναπατρισμού της Αφροδίτης της Μήλου

Διαφύλαξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς

  • Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου, 2018 - 17:14

Το τελευταίο διάοτημα γινόμαστε μάρτυρες κομματικής αντιπαράθεσης για τους αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας της Ελλάδας που σαφέστατα αφορά και την πλούσια σε αρχαιότητες περιοχή των Κυκλάδων.

Συντασσόμενη απόλυτα στην Ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού ότι «Η πολιτιστική κληρονομιά δεν παραχωρείται και δεν υπάγεται σε καθεστώς συναλλαγής» αλλά και της ΝΟΔΕ Κυκλάδων «Η κληρονομιά της Ελλάδας δεν πωλείται», Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΗΛΟΥ, (υπ'αριθ. 40/2017 Απόφασή του Δ.Σ. Μήλου της 27/03/2017) έχει ξεκινήσει τον δικό της αγώνα για τον επαναπατρισμό του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου από το Μουσείο του Λούβρου, προσπάθεια που έχει αγκαλιάσει των σύνολο των Δήμων της Χώρας μέσω της ΚΕΔΕ και πλήθος κόσμου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.

Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία για την Πατρίδα μας, ο Πολιτισμός της Ελλάδας που «φώτισε» όλη την Ανθρωπότητα οφείλει να είναι αντικείμενο αυστηρής περιφρούρησης και δεν μπορεί να παραχωρείται σε κανέναν.

Με την βαθιά πεποίθηση ότι τα ιερά μνημεία των πολιτισμών μας δεν αγοράζονται, ούτε πουλιούνται, δεν έχουν ιδιοκτήτες και δεσμοφύλακες αλλά ανήκουν στην γη πσυ τα γέννησε και στον πολιτισμό που τα ανέστησε, ζητάμε εκ νέου την θεσμική συμπαράσταση όλων και κυρίως του Υπουργείου Πολιτισμού στο σοβαρό αυτό αίτημα διεκδίκησης του Δήμου Μήλου, για το αριστουργηματικό γλυπτό της Αφροδίτης που ανήκει στην Πατρίδα μας και του οποίου τον επαναπατρισμό διεκδικούμε.

Με την ισχυρή άποψη ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να έχει ισχυρό λόγο στην ΕΘΝΙΚΗ προσπάθεια για τη διαφύλαξη του πολιτιστικού αποθέματος της Χώρας μας, ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ σε οποιαδήποτε απόπειρα παραχώρησης και ΖΗΤΑΜΕ τη θεσμική υιοθέτηση του δίκαιου αιτήματός μας από το Υπουργείο Πολιτισμού καθώς απαιτεί ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ.

Ετικέτες: