Εγκαινιάστηκε ο ανακαινισμένος Παιδικός Σταθμός του Δήμου Τήνου

  • Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου, 2018 - 13:44

Μια ξεχωριστή ημέρα για μικρούς και μεγάλους ήταν η 1η Οκτωβρίου 2018. Ήταν η ημέρα όπου παραδόθηκε σε χρήση ο ανακαινισμένος Παιδικός Σταθμός του Δήμου Τήνου, ολοκληρώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2014, κάνοντας ταυτόχρονα πράξη, το όραμα του αειμνήστου Δημάρχου Σίμου Ορφανού.

Σε μια σεμνή τελετή, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Νομικού Προσώπου Δήμου Τήνου κ. Κώστας Ψάρρος, αναφέρθηκε σε όλη τη διαδρομή του έργου, από τη στιγμή που ξεκίνησε να υπάρχει σαν σκέψη έως την ολοκλήρωσή του.

 Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Ψάρρος, τόνισε ότι: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος που έφερα εις πέρας την εντολή που μου είχε δώσει ο Σίμος Ορφανός για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Παιδικού Σταθμού.  Είναι ένα έργο του συνδυασμού «Δημιουργική Πορεία», με ηγέτη το Σίμο Ορφανό, προς τιμή και εις μνήμη του οποίου και μετά από πρότασή μου, την οποία έκανε ομόφωνα αποδεκτή τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού μας Προσώπου, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο, θα ονομαστεί ο Παιδικός Σταθμός «Σίμος Ι. Ορφανός».

 Ακόμα, ο Πρόεδρος ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν να ολοκληρωθεί το έργο και ιδιαίτερα τις Υπηρεσίες του Δήμου Τήνου, που χάρις τις ενέργειές τους ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια. Ευχαρίστησε επίσης το Διευθυντή και το προσωπικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου που φιλοξένησε τον Παιδικό Σταθμό καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Τήνου κ. Γιάννης Σιώτος, ο οποίος, υποσχέθηκε ότι σαν Δημοτική Αρχή θα είναι πάντα κοντά στους μικρούς μαθητές του Παιδικού Σταθμού, ευχαριστώντας κι αυτός με τη σειρά του, όλους όσους βοήθησαν στην ολοκλήρωση του έργου. Τόνισε ότι ο Παιδικός Σταθμός είναι μια μεγάλη οικογένεια και πως η Δημοτική Αρχή θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για την εξέλιξή του.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος κάλεσε την Ολυμπία Ορφανού και έκαναν μαζί τα αποκαλυπτήρια  Ακόμα, ο Πρόεδρος ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν να ολοκληρωθεί το έργο και ιδιαίτερα τις Υπηρεσίες του Δήμου Τήνου, που χάρις τις ενέργειές τους ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια. της επιγραφής, με την ονομασία του Παιδικού Σταθμού «Σίμος Ι. Ορφανός».

Ακολούθησε ο  Αγιασμός, το κόψιμο της κορδέλας από την κόρη του Σίμου Ορφανου, Ολυμπία Ορφανού και τον Πρόεδρο κ. Ψάρρο. Η τελετή ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό κέρασμα.