Ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα στο Κόρθι της Άνδρου

  • Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου, 2018 - 06:25

Με χρήματα που διατέθηκαν από τη ΣΑΤΑ των Τοπικών Κοινοτήτων του Κορθίου, ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα στην περιοχή. Πρόκειται για την τσιμεντόστρωση δρόμων στα Αηδόνια και στο Γιαννισαίο, αλλά και για τη λειτουργία της νέας γεώτρησης στην περιοχή Κοχύλου.

Την επισκευή και τσιμεντόστρωση του πρώην χωμάτινου δρόμου συνολικού μήκους περίπου 70 μέτρων στον οικισμό Αηδόνια υλοποίησε η Τοπική Κοινότητα Πίσω Μεριάς Κορθίου. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η τσιμεντόστρωση τμήματος δρόμου στο Γιαννισαίο από την Τοπική Κοινότητα Παλαιοκάστρου, διευκολύνοντας, έτσι, τη διέλευση των οχημάτων από τα συγκεκριμένα σημεία.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε αποκατάσταση μονοπατιού με την κατασκευή κλίμακας στον Άγιο Θεόδωρο στα Αϊπάτια, καθιστώντας το μονοπάτι προσβάσιμο για τους κατοίκους. Στην ίδια περιοχή -στον οικισμό Αϊπάτια- έγινε επέκταση του δημοτικού φωτισμού, με την προσθήκη κολώνων στην Αγία Βαρβάρα, Αμονακλιού. Επιπλέον, στο πλαίσιο των εργασιών που γίνονται για τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης σε όλη την Άνδρο, επιδιορθώθηκαν προβλήματα διαρροών στην περιοχή Κοχύλου.

Όσον αφορά το καίριο θέμα των γεωτρήσεων, ο Δήμος Άνδρου, έπειτα από τις ενέργειες και διαδικασίες των υπηρεσιών του, εξασφάλισε την απαραίτητη αδειοδότηση και στη συνέχεια ειδικό συνεργείο μαζί με τους εργάτες του Δήμου προχώρησαν στη διάνοιξη της γεώτρησης. Ακολούθως, σε συνεργασία του Αντιδημάρχου Κορθίου με την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κοχύλου, αναμένεται η ηλεκτροδότησή της, ώστε η γεώτρηση να λειτουργήσει κανονικά, βελτιώνοντας σημαντικά την υδροδότηση της περιοχής. Να σημειωθεί ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες για τη διάνοιξη γεώτρησης στην Καππαριά.

Ετικέτες: