Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Το CONSUME-LESS MED Νάξου πάει στο σχολείο

  • Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου, 2018 - 10:34

Από τις αρχές του 2018, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων πρωτοπορεί συμμετέχοντας ως κύριος εταίρος στο Ευρωπαϊκό Διακρατικό Πρόγραμμα  «Interreg Med Consume-Less», το οποίο στοχεύει στη διαφύλαξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς από τις αρνητικές επιπτώσεις του τουρισμού. Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα, που έχει ήδη εντάξει στο χώρο της αειφόρου περιβαλλοντικής τουριστικής ανάπτυξης 41 από τις πιο γνωστές τουριστικές επιχειρήσεις του Δήμου μας, αποφάσισε να κάνει το πρώτο του άνοιγμα σε μαθητές σχολείου, με στόχο την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς και την ενεργή τους συμμετοχή στην προσπάθεια αυτη. 
Έτσι την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, στην παραλία του Αγίου Γεωργίου Νάξου και με τη συνδρομή του Ενιαίου Λυκείου Νάξου, η ομάδα του Consume-Less ενημέρωσε τους νεαρούς μαθητές για τις δράσεις του προγράμματος και σε ένα ευχάριστο κλίμα τους κάλεσε να εγκαινιάσουν τους ολοκαίνουριους κάδους ανακύκλωσης, που θα τοποθετηθούν στις παραλίες του νησιού από την ερχόμενη τουριστική σεζόν. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Λιανός και Δημήτρης Μανιός. Με την ολοκλήρωση της ενημέρωσης και με τη συνεργασία των μαθητών, διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια για το πρόγραμμα και αναψυκτικά.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του προγράμματος και τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν σ ’αυτό, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του www.consumelessmed.org .

 

Ετικέτες: